Formule 1 tot 2029 te zien bij Viaplay
Bron: Pixabay

Formule 1 tot 2029 te zien bij Viaplay

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Formule 1 is tot eind 2029 te zien bij Viaplay. Dat maakte de streamingdienst dinsdag bekend. Vorige week gingen er al geruchten dat de rechten bij Viaplay zouden bljven.

Viaplay Group heeft de overeenkomst met Formula One Management vernieuwd voor een historisch lange periode van vijf jaar. Hierdoor kunnen de Formule 1-fans in Nederland, Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen en IJsland tot eind 2029 blijven genieten.

Op Viaplay blijven alle races, kwalificaties en trainingen live te volgen inclusief lokaal commentaar met daarnaast uitgebreide voor- en nabeschouwingen, talkshows, samenvattingen, documentaires en alles over drievoudig-wereldkampioen Max Verstappen. Naast de verlenging van het rechtenpakket wordt in Nederland tevens de samenwerking met F1 TV Pro gecontinueerd.

Roger Lodewick, CEO Viaplay Nederland: “We zijn ontzettend trots dat Formule 1 ook de komende vijf jaar onderdeel is van ons Viaplay aanbod. De sport was een belangrijk onderdeel van de lancering van Viaplay in Nederland. Nu, tweeënhalf jaar later, hebben we een geweldig team, een gevarieerd en hoogstaand product en een prachtige toekomst in het vooruitzicht. Met onze nieuwe lokale organisatiestructuur, zijn we nu nog beter in staat om in te spelen op de behoeftes van het Nederlandse publiek en Viaplay nog beter te verankeren in het Nederlandse medialandschap.”