Olav Mol geeft exclusieve kijk achter de schermen bij Formule 1

Olav Mol geeft exclusieve kijk achter de schermen bij Formule 1

Geschreven door Pieter Jongsma

Meer Formule 1 bij Veronica! Vanaf 17 maart brengt Veronica alle samenvattingen van de Formule 1-wedstrijden en zijn de Grand Prix van Canada, Amerika en Brazilië live te zien. Maar daar blijft het niet bij! De focus van het programma ligt op het hele Formule 1-circus. Het draait natuurlijk om de race, de auto’s en de coureurs, maar daarnaast is er ook volop aandacht voor de beleving van de fans, de krankzinnige logistiek, de catering, het werk van de teambazen, de teamfysio’s en technici, de feesten en de vele celebs en VIP’s. Olav Mol neemt de kijker mee en geeft een exclusieve kijk achter de schermen in de wereld van de Formule 1. Op zondag 17 maart vanaf 18.00 uur brengt Veronica vanuit Melbourne de beelden van de eerste Grand Prix en een achtergrondreportage.

Olav Mol kent de racewereld als geen ander en heeft een grote passie voor auto’s en de Formule 1 in het bijzonder. Hij verzorgt de bijdrage vanaf locatie in de vorm van interviews, portretten en sfeerreportages. Hiermee zijn de uitzendingen rondom de Formule 1 inhoudelijk wezenlijk anders dan de kijker de afgelopen jaren gewend is geweest. Olav Mol is zeer verheugd over zijn nieuwe rol als verslaggever voor Veronica: “Ik kijk enorm uit naar het nieuwe Formule 1 seizoen bij Veronica. We gaan ervoor zorgen dat de kijker echt wat extra’s krijgt in de uitzendingen. In het hart van de actie, met mooie items en interviews over het reilen en zeilen van de sport. 2013 belooft een mooi Formule 1 jaar te worden, met de strijd tussen Sebastian Vettel en de concurrentie. Daarbij is er met Giedo van der Garde op de startgrid gelukkig ook weer Nederlandse inbreng.”

Canada, Amerika en Brazilië live
Veronica heeft de uitzendrechten voor de Formule 1 samen met Sport1 bemachtigd. Naast de samenvattingen brengt Veronica drie races live, namelijk de Grand Prix van Canada op 9 juni, de Grand Prix van Amerika op 17 november en de finalerace, de Grand Prix van Brazilië op 24 november. Het commentaar bij de races wordt verzorgd door Ronald van Dam, die regelmatig bijgestaan zal worden door voormalig Nederlandse Formule 1-coureurs, waaronder Robert Doornbos.

Formule 1
Vanaf zondag 17 maart om 18.00 uur op wedstrijddagen bij Veronica.