The Voice of Holland keert terug op de buis
Bron: RTL

The Voice of Holland keert terug op de buis

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL en producent ITV Studios werken aan een terugkeer van de talentenjacht The Voice of Holland. Dat heeft RTL-directeur Peter van der Vorst laten weten in het AD.

Van der Vorst denkt dat het programma niet voor 2026 terugkeert op de buis. "Dat kost waarschijnlijk nog ongeveer anderhalf jaar, dat moeten we nog definitief bepalen." In 2022 verdween het programma van de buis na aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Er volgde daarna een groot onderzoek.

"The Voice is een ijzersterk format", vindt Van der Vorst. "We hebben altijd gezegd: daar lag het niet aan. Wij zijn heel erg trots op dit programma, hoewel het verschrikkelijk is wat er gebeurd is.” Volgens Peter keert het programma hoe dan ook terug op de buis.

Momenteel zijn de producent en RTL bezig om de voorbereidingen op te starten voor een nieuwe reeks. "Volgend jaar zou net iets te snel zijn, want je hebt ook een jaar nodig om het programma voor te bereiden. We zijn nu echt aan het nadenken over hoe we The Voice gaan terugbrengen, hoe we het format ook kunnen opfrissen. Dat kost waarschijnlijk nog ongeveer anderhalf jaar, dat moeten we nog definitief bepalen.”