TV-blog: Holland's Got Talent straks met vier juryleden?!

TV-blog: Holland's Got Talent straks met vier juryleden?!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Angela een toevoeging én geen vervanging van de jury?!''

Vrijdagavond werd in RTL Late Night bekend gemaakt dat er een nieuw jurylid zal worden toegevoegd aan Holland's Got Talent. De promo's voor het nieuwe seizoen zijn al te zien op RTL 4 en op sociale media. Maar over de jury van het nieuwe seizoen hield de talentenjacht de kaken stijf op elkaar.

Op 23 juli liet Holland's Got Talent aan de recensent van Showbizznetwork weten: ''Helaas, wij kunnen daar nog geen uitspraken over doen. Enkel en alleen dat 'Holland's Got Talent' terug komt''. Dit had alles te maken met de juryleden.

Er was een hoop om te doen. Gordon gaf aan dat hij het tijd vond voor wat anders. Hij wilde liever niet meer plaats nemen achter de jurydesk van Holland's Got Talent. Maar dit blijkt nu toch nét even anders te zijn dan in eerste instantie werd gedacht. 

In RTL Late Night maakte presentatrice en zangeres Angela Groothuizen bekend dat zij in de jury van Holland's Got Talent plaats gaat nemen. Op de plek naast Gordon, zei ze er ook nog even bij. Dat houdt in dat Gordon en Angela in ieder geval in de jury zitten.

De twee hebben al eens eerder samengewerkt. Gordon en Angela zaten samen ook een aantal seizoenen in de jury van X-Factor, waarin werd gezocht naar zangtalent. Daarnaast heeft Angela vaker in een jury van een grote talentenjacht gezeten. Zo was zij in het allereerste seizoen van The Voice of Holland te zien.

''De bekende rode knop''

Daar zat zij met haar rug om naar de kandidaten. Zij heeft veel ervaring met het drukken op een grote rode knop. Het grote verschil tussen The Voice of Holland en Holland's Got Talent is wel dat de rode knop een compleet andere functie heeft. In The Voice of Holland is iemand door nadat er op deze bewuste knop gedrukt is. Maar bij Holland's Got Talent houdt de rode knop in dat een act niet veel kans maakt om door te gaan.

Naast The Voice of Holland en X-Factor nam Angela ook plaats in de jury van The Voice Kids. Hierin nam Angela het vaak op tegen Marco Borsato en Nick & Simon. Ervaring heeft Angela meer dan genoeg, wat betreft zang beoordelen. Maar of ze in staat is om ook ander talent te ontdekken? Dat zal binnenkort te zien als het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent van start zal gaan.

Een jury van twee is natuurlijk veel te weinig. Of Dan Karaty opnieuw te zien zal zijn, is ook nog even onbekend. De Amerikaan die maar wat graag plaats neemt in een jury van een groot RTL programma, heeft woorden gehad met zijn werkgever, RTL 4. De kijkcijfers voor So You Think You Can Dance waren bijzonder laag voor RTL 5. Hierover ontstond een woordenwisseling tussen Dan en RTL. Lees hier dat bericht nogmaals terug.

Dan is een man die veel ervaring heeft opgedaan in Nederland. Zo zag de kijker hem in onder andere Holland's Got Talent, So You Think You Can Dance, Everybody Dance Now en Dance Dance Dance. In alle genoemde programma's nam Dan plaats achter de jurydesk. De kans is aanwezig dat hij opnieuw te zien zal zijn in het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent.

''Overal om ons heen zijn vier juryleden''

Maar de recensent van Showbizznetwork dacht meer dan alleen drie juryleden. Hij heeft gekeken naar andere landen, zoals Duitsland, Amerika, België en Groot-Brittannië. In deze landen zijn al vaak vier juryleden te zien in ''Got Talent''. Vooral in Groot-Brittannië is dat een groot succes, alle vier juryleden zijn enorm goed op elkaar ingespeeld.

Of Nederland ook vier juryleden kan verwelkomen is nog even onbekend. Holland's Got Talent heeft nog niets bekend en ook nog niets ontkent. Ook Angela zelf vertelde hier niets over. Presentatrice Chantal Janzen, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste presentatrice van Nederland, zat in eerdere seizoen tussen Gordon en Dan in. Wel is de blondine enorm druk in Nederland, maar ook in Duitsland.

Chantal kwam in de jury in plaats van Patricia Paay. Patricia was in het allereerste seizoen te zien als jurylid bij SBS6. Sinds 2008 zat Patricia achter de jurydesk. Ook verhuisde zij mee van SBS6 naar RTL 4. Maar sinds 2013 ontving Patricia drie rode kruizen en kon zij het toneel verlaten. Chantal zit nu al twee seizoen lang in de jury van Holland's Got Talent.

Het zou enorm zonde zijn als RTl 4 besluit Chantal in te ruilen voor Angela. Angela zal het zeker goed gaan doen, maar met vier juryleden krijgt Holland's Got Talent misschien net even meer aandacht dan normaal. De buurlanden werken al jaren met vier juryleden, maar Nederland blijft hierin eigenwijs.

In de jury van Holland's Got Talent kunnen nu dus Gordon, Angela, Chantal én Dan te zien zijn. Ook Chantal en Angela kennen elkaar. De twee dames hebben zelfs bij elkaar geslapen. Voor Chantal blijft slapen sliep Chantal in het huis van Angela. Het zou mooi zijn als RTL 4 bekend gaat maken dat Angela een toevoeging is én geen vervanging van de jury zou zijn.

Holland's Got Talent zonder Chantal is als Irene zonder Carlo. Het werkt waarschijnlijk wel, maar toch mist er dan iets. De chemie die Gordon en Chantal hebben met elkaar is onbeschrijfelijk. Maar Gordon zou het met iedereen goed kunnen vinden.

Of Robert ten Brink opnieuw de talentenjacht gaat presenteren is ook nog even onbekend. De presentator is druk met andere programma's zoals All You Need Is Love en Love is in the air. Maar Holland's Got Talent zonder Robert is ook bijna niet voor te stellen.

Of er ook inderdaad vier juryleden in het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent te zien zullen zijn is nog even de vraag. Dit zal waarschijnlijk binnenkort bekend gemaakt gaan worden. De recensent van Showbizznetwork is in ieder geval voorstander van vier juryleden.

Lees de speciale aanbeveling over Holland's Got Talent nogmaals terug, inclusief de geschiedenis van deze talentenjacht.

Opgeven voor Holland's Got Talent is heel eenvoudig. Via deze link kan iedereen met talent zich opgeven.

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVblik.