Jochem de Jong verlaat Discovery Networks Benelux

Jochem de Jong verlaat Discovery Networks Benelux

Geschreven door Pieter Jongsma

Jochem de Jong (SVP, General Manager Benelux) heeft besloten om Discovery Networks Benelux na 6,5 jaar te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Tijdens zijn loopbaan bij Discovery heeft hij de Benelux-tak uitgebouwd tot een enorm succes. In bijna zeven jaar tijd heeft hij samen met zijn team zes tv-zenders gelanceerd, waaronder TLC en ID in Nederland en Discovery Channel Vlaanderen in België. Discovery Networks is uitgegroeid tot de derde commerciële zendergroep in Nederland en heeft zich ook bewezen in Vlaanderen. 2013 Is het beste jaar ooit voor Discovery Networks in de Benelux. Tot nu toe is elke maand het kijkcijferrecord verbroken, resulterend in het grootste marktaandeel voor de hele zendergroep in augustus in de doelgroep 20-49 jarigen in Nederland, namelijk 8,0 %.

Alco de Jong is benoemd tot Country Manager van Discovery Networks Benelux en volgt Jochem de Jong op. Alco is al tien jaar werkzaam voor Discovery Networks Benelux, waar hij diverse functies heeft bekleed, waaronder die van VP Head of Channels. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de Benelux-zenders en heeft aan de basis gestaan van de lancering en positionering van TLC en ID – de nieuwe vlaggenschepen die in 2011 zijn gestart.

Dee Forbes, President & Managing Director van Discovery Networks Western Europe: “Ik heb de afgelopen drie jaar met Jochem samengewerkt. Hij is een fantastische manager en heeft voor aanzienlijke groei in de Benelux gezorgd. Jochem heeft een strategie neergezet die ertoe heeft geleid dat Discovery Channel, TLC en ID sterke merken zijn die staan als een huis en keer op keer kijkcijferrecords breken. Hij laat een professioneel team en een bedrijf in zeer goede gezondheid achter.

Hoewel ik het jammer vind dat Jochem vertrekt, ben ik blij dat ik kan aankondigen dat Alco de Jong hem opvolgt als Country Manager. Alco heeft veel kennis van de Nederlandse tv-markt en weet als geen ander waar onze zenders voor staan. Daarnaast heeft hij een sterk zakelijk inzicht. Ik ben ervan overtuigd dat de Benelux alleen maar verder kan groeien onder zijn leiding.”

Jochem de Jong: "Na bijna zeven jaar bij Discovery vind ik dat het tijd is voor iets nieuws. Ik ben ontzettend dankbaar voor de kansen die Discovery me heeft gegeven om de zendergroep in de Benelux op te bouwen en een geweldig team samen te stellen in Amsterdam, dat verantwoordelijk is voor dit succes. Ik weet dat ik een sterk en gezond bedrijf achterlaat dat klaar is voor de toekomst en alleen maar verder zal groeien onder leiding van Alco."