Wendy van Dijk zoekt deelnemers op in ‘Obese: Hoe Is Het Nu Met?’1

Wendy van Dijk zoekt deelnemers op in ‘Obese: Hoe Is Het Nu Met?’1

Geschreven door Pieter Jongsma

In twee seizoenen van het RTL 4-programma ‘Obese’ zijn twaalf mensen met levensbedreigende obesitas een heftig traject aangegaan om hun leven en gewicht drastisch te veranderen. De kijker heeft kunnen zien hoe zij een jaar lang hard, heel hard hebben gewerkt in de strijd tegen de kilo’s met verbluffende resultaten. In ‘Obese: Hoe Is Het Nu Met?’, vanaf vanavond, gaat Wendy van Dijk terug naar een aantal deelnemers.

Hoe ziet hun leven er nu uit? Hoe gaat het met hun strijd tegen de kilo’s? En heel belangrijk: zijn zij nog steeds op het gewicht waar ze zo hard voor gevochten hebben? Een aantal deelnemers heeft het succesverhaal kunnen voortzetten en geniet van een ‘nieuw’ leven. Helaas zitten sommige deelnemers, om wat voor reden dan ook, nog steeds midden in dat gevecht tegen de kilo’s en lijkt die strijd moeilijker dan ooit.

Iedereen herinnert zich het verhaal van Danny, Mr. Obese. In het eerste seizoen was te zien hoe hij ruim 150 kilo wist af te vallen. Inmiddels is zijn verhaal er helaas een van ups-and-downs want Danny verliest momenteel de strijd tegen de kilo’s. Als hij niet oppast zit hij binnenkort weer op zijn oude gewicht. Wendy gaat een confronterend gesprek met hem aan en een oude bekende biedt de helpende hand. Ook voor Tamara uit het tweede seizoen is het moeilijk om haar strijd te winnen. Om medische redenen kan zij haar traject niet afmaken. Nu, een half jaar later, heeft ze de draad weer opgepakt. Hoe hard ze er ook voor werkt het lukt haar niet om die kilo’s kwijt te raken. Natuurlijk laat Wendy haar niet vallen.

Op deze twee kandidaten na die hebben bewezen dat ze de strijd aankunnen maar om wat voor reden dan ook even van dat pad af zijn geraakt, zijn er de verhalen van de deelnemers die vast hebben kunnen houden aan hun nieuwe levensstijl. Verhalen over een nieuw begin. Alexander en Katelijn waren te zien in het eerste seizoen van ‘Obese’. Tijdens hun heftige traject om op hun streefgewicht te komen, raken de twee verliefd op elkaar. Inmiddels zijn ze nog steeds samen en lacht het leven de twee enorm toe. Niet alleen voelt Alexander zich door een buik corrigerende operatie als herboren, hij heeft zijn Katelijn ook nog eens ten huwelijk gevraagd. Ook de jongste deelneemster aan ‘Obese’, Amanda, is nog altijd dolgelukkig met haar leven dat compleet is veranderd. Van een onzekere, ongelukkige vrouw is ze nu een zelfverzekerde, jonge slanke vrouw. Ze is op gewicht gebleven en nog steeds stapelverliefd op haar vriend die zij ontmoet heeft in de sportschool tijdens haar ‘Obese’ jaar. Michel uit het tweede seizoen zit nog volop in zijn strijd. Met zijn 1.75 meter woog hij 221 kilo. Het was zelfs zo slecht met hem gesteld dat hij tijdens zijn eerste workout tegen de vlakte ging. Op eigen kracht behaalde hij zijn streefgewicht van 135 kilo maar Michel gaat onverstoorbaar door, recht op zijn doel af.

Voor veel kandidaten is deelname aan ‘Obese’ het begin van een ongelooflijk harde en heftige strijd tegen de kilo’s geweest. Een strijd voor het leven die naast bloed, zweet en tranen, heel veel moois heeft opgeleverd. In drie afleveringen laat Wendy van Dijk zien hoe het nu met hen is.

Uitzendingen;
Zondag 15, 22 en 29 september, tussen 20.00 en 21.30 uur bij RTL 4.