Diva’s op AOW-niveau in ‘Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken’

Diva’s op AOW-niveau in ‘Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken’

Geschreven door Pieter Jongsma

Geer & Goor zijn terug! Alleen dit keer pakken ze het nét even anders aan. Het welgestelde duo laat alle luxe die ze gewend zijn voor wat het is en leven een maand lang op hetzelfde bedrag dat een willekeurig AOW-koppel ontvangt. En dat is geen vetpot. Dit alles doen de heren om aandacht te vragen voor het Nationaal Ouderenfonds.

Ze zetten zich gedurende deze maand in als vrijwilliger voor het fonds en voor de ouderen in ons land. Hoe het de diva’s vergaat is vanaf donderdag 3 oktober te zien in ‘Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken’ bij RTL 4.

Geer & Goor nemen hun intrek in een kleine rijtjeswoning in Amsterdam Noord, waar de voor hen gebruikelijke luxe ver te zoeken is. Ze mogen, op een koffer met kleren na, niks meenemen. Van huissleutels, smartphones, auto’s en laptops tot tablets, bank- en fitnesspasjes, alles leveren zij in voor hun ‘nieuwe leven’ op AOW niveau. Na het betalen van de maandelijkse lasten blijft er slechts een paar honderd euro over waar alles van gedaan moet worden. Van de dagelijkse boodschappen tot het busritje naar het dichtstbijzijnde woonzorgcentrum voor ouderen, waar de heren de handen uit de mouwen moeten steken. Zo gaan ze onder andere breien, klaverjassen, maaltijden rondbrengen, boodschappen doen voor en met de senioren en koken, maar wel allemaal op hun eigen manier.

Een maand lang hebben ze geen cent te makken, maar aan het einde van de rit zijn Geer & Goor, als ze er de kracht voor hebben, wel een onbetaalbare ervaring rijker.

Uitzending;
wekelijks, vanaf donderdag 3 oktober, tussen 20.30 en 21.30 uur bij RTL 4.