TV-klapper 2013 krijgt ontroerend vervolg: ‘Geer & Goor: waarheen, waarvoor?’

TV-klapper 2013 krijgt ontroerend vervolg: ‘Geer & Goor: waarheen, waarvoor?’

Geschreven door Pieter Jongsma

Dé tv-klapper van 2013, ‘Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken’ krijgt een ontroerend vervolg bij RTL 4. Vanaf donderdag 28 augustus legt het duo voor hun nieuwe realityreeks ‘Geer & Goor: waarheen, waarvoor?’ heel wat kilometers af om de bucketlist van vele ouderen af te werken.

In het komende tv-seizoen zetten Gerard Joling en Gordon zich wederom in voor de senioren van ons land en vergezellen zij hen op ware droomreizen. De bestemmingen zijn zeer divers. Ze varen onder andere met een jacht langs de Turkse kust, gaan op bedevaart naar Lourdes en organiseren een partyreis naar Ibiza. Uitjes voor oudjes, maar dan compleet over de top zoals iedereen van ze gewend is.

Veel senioren zien tijdens deze vakanties een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Er zijn ouderen die nog nooit hebben gevlogen of die er naar verlangen om op hun tachtigste nog te bungee-jumpen, maar er zijn er ook nog die één keer terug willen naar die ene bijzondere plek bijvoorbeeld in de bergen waar ze ooit zo verliefd zijn geworden. Geheel onbaatzuchtig bewegen de twee diva´s hemel en aarde om de ouderen die meegaan een onvergetelijke reis te bezorgen en om aandacht te vragen voor het Nationaal Ouderenfonds.

Loeders in Lourdes
In de eerste aflevering nemen Gerard en Gordon een groep ouderen mee naar het Franse bedevaartsoord Lourdes. Onder hen is de oud-non Bernadien (88), die naast het bezoek aan het Heiligdom nog een grote wens in vervulling ziet gaan: ze gaat zweefvliegen! Betty en Kitty zijn MS-patiënt en willen baden in het Heilige Water. De Limburgse Mia hoopt vooral op wat verlichting van haar reuma. Maar er valt ook veel te lachen: de jarige Piet (80) viert een bijzonder verjaardagsfeest en Geer & Goor verblijven tot hun wanhoop in een klooster…

‘Geer & Goor: waarheen, waarvoor?’ wordt geproduceerd door Talpa