Dag van de Dementie op Radio 5 Nostalgia

Dag van de Dementie op Radio 5 Nostalgia

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Morgen staat Radio 5 Nostalgia in het teken van dementie. De publieke nostalgische zender haakt aan bij de landelijkeCampagneweek DementieEnDan. De aandacht gaat uit naar wat nog wél kan voor iemand met dementie en wat muziek doet met mensen met geheugenverlies. Luisteraars horen verhalen van mensen met dementie en betrokkenen. In de studio schuiven gasten aan bij de Radio 5 presentatoren.

 

De Dag van de Dementie op Radio 5 Nostalgia is onderdeel van de programmering van de Nederlandse Publieke Omroep, die in het teken staan van dementie. Het treft jaarlijks veel mensen en vooral ouderen. Luisteraars van de publieke nostalgische zender horen op 24 september van 7.00 tot 19.00 uur reportages en interviews met specialisten. Muziek speelt bij dementie een grote rol en brengt veel teweeg. Luisteraars vragen op de Dag van de Dementie liedjes aan voor een bijzonder iemand met dementie en vertellen het verhaal bij de keuze.

 

Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van weleer.

Radio 5 Nostalgia is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties) en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf), online via livestream op de website van Radio 5, met de iPhone app van Radio 5 en Digital Radio+. In Zuid-Limburg is Radio 5 Nostalgia ook te ontvangen op 1251 AM.