BN’ers in actie voor goed doel in nieuw seizoen ‘Kanjers Van Goud’ bij RTL 4

BN’ers in actie voor goed doel in nieuw seizoen ‘Kanjers Van Goud’ bij RTL 4

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf zondag 6 oktober start een nieuwe reeks ‘Kanjers Van Goud’ bij RTL 4. In zes afleveringen bezoeken bekende ambassadeurs een goededoelenproject in het binnen- of buitenland dat steun krijgt van de Nationale Postcode Loterij. Tijdens de aangrijpende bezoeken wordt een helder beeld geschept van het project en de mensen die zich hiervoor dagelijks keihard inzetten.

Boris Dittrich in Kenia
In de eerste aflevering van het door Endemol Nederland geproduceerde programma, reizen jurist en oud-politicus Boris Dittrich en presentator Winston Gerschtanowitz samen af naar Kenia. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, waar Dittrich werkzaam voor is, bundelt met Hivos de krachten. Samen komen zij op voor de rechten van homoseksuelen, lesbiënnes en transgenders in Sub-Sahara Afrika.

In 38 Afrikaanse landen is homoseksualiteit strafbaar en in drie landen riskeren LHBT’s zelfs de doodstraf. Met gevaar voor eigen leven strijden activisten voor het recht om zichzelf te kunnen zijn en lief te mogen hebben. Hivos en Human Rights Watch helpen deze mensen door ze te trainen hoe ze voor hun belangen kunnen opkomen, hoe ze de basisrechten voor hun gemeenschap kunnen veiligstellen en hoe ze zich effectief kunnen organiseren. Hivos en Human Rights Watch helpen daarnaast de lokale activisten om de acceptatie van en mensenrechten voor hun gemeenschap te vergroten en internationaal de misstanden voor het voetlicht te brengen.

Nieuw seizoen
Verder is er in het seizoen aandacht voor medewerkers van Humanitas, UNICEF, Wereld Natuur Fonds, Stichting DOEN en Terre des Hommes. Zij krijgen bezoek van een familielid of vriend die het belangrijke werk dat hun dierbare doet op de voet volgt. Ambassadeurs Caroline Tensen, Renate Verbaan, Quinty Trustfull, Gaston Starreveld en Martijn Krabbé vergezellen ieder één aflevering de dierbaren.

Alle projecten die aan bod komen in ‘Kanjers Van Goud’ zijn mede mogelijk gemaakt door steun van de Nationale Postcode Loterij.

Uitzending
Wekelijks, vanaf zondag 6 oktober, tussen 23.30 en 00.00 uur bij RTL 4.