Maik de Boer, Catherine Keyl, Brownie Dutch en Chazia Mourali in De Grote BijbelQuiz

Maik de Boer, Catherine Keyl, Brownie Dutch en Chazia Mourali in De Grote BijbelQuiz

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op woensdag 30 oktober gaan er opnieuw vier BN’ers de strijd met elkaar aan in De Grote Bijbelquiz. Stijlmeester Maik de Boer, presentatrice Catherine Keyl, rapper Brownie Dutch en presentatrice Chazia Mourali spelen om de titel ‘Bijbelkenner van het jaar 2013’. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe rondes in de quiz. Eén daarvan is in samenwerking met het Rijksmuseum. Jacobine Geel (NCRV) en Bert van Leeuwen (EO) presenteren het programma vanuit de Grote Kerk in Den Haag.

De quiz bestaat uit zeven rondes en een finale vol verrassende vragen over personen en situaties uit de Bijbel, gekoppeld aan de actualiteit. Wie van de bekende Nederlanders heeft de meeste Bijbelkennis? De BN’ers worden bijgestaan door Nederlanders uit alle windstreken van het land.

De muziekronde wordt verzorgd door popgroep Adlicious, bekend van X-factor. Jetty Mathurin vertelt het Bijbelverhaal. Er zijn een aantal nieuwe rondes; de citatenronde, een ronde over het Rijksmuseum en de ronde waarin kinderen op hun eigen ludieke wijze Bijbelverhalen vertellen. Ook kunnen de kijkers thuis weer zelf meespelen met de quiz op het tweede scherm: live.degrotebijbelquiz.nl.