Maik de Boer en Ruben van der Meer in nieuwe zaterdagavond show SBS6

Maik de Boer en Ruben van der Meer in nieuwe zaterdagavond show SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Gisteren werd bekend gemaakt dat SBS 6 aan een nieuw programma werkt waarin, Kees Tol en Tineke Schouten een rol spelen. SBS6 heeft vandaag laten weten dat ook Patty Brard, Maik de Boer en Ruben van der Meer te zien zijn het nieuwe zaterdagavond programma van SBS6.

Tineke Schouten geeft in de nieuwe spelshow van SBS6 Met de deur in huis rondleidingen door de huizen van de sterren. In de gedaante van verschillende typetjes laat zij het panel in de studio een huis zien, trekt ze lades open en snuffelt ze door de kledingkast. Ruben van der Meer, Patty Brard en Maik de Boer vormen het panel dat moet raden van welke bekende collega het huis is.

Het ene huis heeft een klassieke inrichting met een antieke kroonluchter, terwijl het andere huis een modern interieur heeft met strakke designmeubels. De stijl van het huis kan veel zeggen over iemands persoonlijkheid. Tineke gaat niet alleen binnenkijken bij de sterren thuis, maar gaat ook nog een stapje verder. Als typetje neust ze door de spullen van de BN’ers om hints te geven aan het panel. Zo schroomt Bep Lachebek tijdens haar rondleiding niet om hier en daar in een jaszak te voelen, de dvd-collecties van dichtbij te bekijken of een kledingstuk te passen.

Met de deur in huis is de Nederlandse versie van het Engelse format Through the Keyhole, dat sinds de terugkeer in 2013 weer een groot succes is in het Verenigd Koninkrijk. Dit seizoen scoorde een gemiddeld marktaandeel van 28% in de doelgroep van zender ITV en scoorde hiermee 45% boven het zendergemiddelde. Het allereerste seizoen was in 1987 op televisie te zien. In België is het format, genaamd Met de deur in huis, sinds het voorjaar van 2015 te zien bij VTM, waar het eerste seizoen goed was voor een gemiddeld marktaandeel van ruim 30% in de doelgroep van de zender.

Met de deur in huis wordt gepresenteerd door Kees Tol en is vanaf zaterdag 2 april om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk Met de deur in Huis op TVblik.nl/met-de-deur-in-huis-sbs6