Jennifer Hoffman speelt hoofdrol in Sophie’s Web

Jennifer Hoffman speelt hoofdrol in Sophie’s Web

Geschreven door Pieter Jongsma

In de vernieuwende komische dramaserie Sophie’s Web volgen we het leven van de 30-jarige Sophie (Jennifer Hoffman) en haar naasten via de webcam. Sophie is een lieve, aantrekkelijke ‘girl next door’ die wordt verlaten door haar vriend, omdat hij er vandoor gaat met een ander. En niet zomaar een ander… haar beste vriendin! Sophie voelt zich best eenzaam en wil graag een relatie. Maar ja, waar vind je de ware als je een drukke baan hebt en geen zin hebt om iedere avond de kroeg in te gaan? Juist: via webdating op het Internet! Sophie’s Web is vanaf 18 november te zien bij Net5.

Sophie’s Web
Sophie vormt de spin in het web van haar sociale leven. Via de webcam onderhoudt ze niet alleen contact met potentiële huwelijkskandidaten, maar ook met haar ex Peter (die een relatie heeft met Sophie’s beste vriendin), met haar moeder (wiens zus er vandoor is gegaan met de vader van Sophie) en haar hilarische gay best friend Christo.

In de serie zijn o.a. rollen weggelegd voor Daniel Boissevain, Miryanna van Reeden, Dennis Overeem, Pim Veth, Manuel Broekman, Katrien van Beurden en Johnny Kraaykamp jr.

Jennifer Hoffman
Hoofdrolspeelster Jennifer Hoffman over de serie: "De opnames waren heel anders dan ik gewend was. Ik was nooit met de andere acteurs in dezelfde ruimte en er was ook geen cameraploeg om me heen. Alles werd via live chatsessies met de webcam opgenomen. Dat maakte het af en toe lastig, maar ook zo fijn dat wij als acteurs vrij waren om te spelen, we hoefden geen rekening te houden met bijvoorbeeld cameraposities. Dat maakt Sophie's Web zo uniek! Daarnaast ben ik ook heel trots dat Dennis Overeem deze serie heeft geschreven en geregisseerd."

Nieuw soort drama
Sophie’s Web is een nieuwe manier van tv maken. Producent en bedenker van de serie Vito de Haas van Dutch Digital Media Company (DDMC): “Elke scene speelt zich online af via webcams. Alle vormen komen voorbij: van datingsites, chatrooms, smartphones tot tablets. De acteurs zitten daadwerkelijk op verschillende locaties en zien elkaar ook echt via het scherm. Dit geeft de interactie tussen de personages de geloofwaardigheid die het nodig heeft”.