Anke, Bo, Daelorian en Nikki strijden om titel in live finale ‘Holland’s Next Top Model’

Anke, Bo, Daelorian en Nikki strijden om titel in live finale ‘Holland’s Next Top Model’

Geschreven door Pieter Jongsma

Duizenden meiden gaven zich op voor het nieuwe seizoen van ‘Holland’s Next Top Model’. Dertien van hen veroverden een plekje in het RTL 5-programma en slechts vier van deze deelneemsters hebben de finale bereikt: Anke, Bo, Daelorian en Nikki. Tijdens de grote finale vanavond, live vanuit Studio 21 in Hilversum, kunnen ze nog één keer vlammen en de jury en het publiek laten zien wat ze waard zijn. Deze allesbeslissende eindstrijd kent slechts één winnaar en diegene gaat er vandoor met de prestigieuze titel ‘Holland’s Next Top Model’, een modellencontract en een covershoot voor het blad Glamour.

De kansen van de meiden zijn voor een groot deel afhankelijk van hun catwalk skills. Een topmodel moet moeiteloos kleding kunnen showen op de runway en de finalisten dus ook. In verschillende runs tonen ze onder meer kleding van Dutch Fashion Award-winnaar Mattijs van Bergen en ontwerpen van het merk Marryme-JimmyPaul. Ook zijn ze te zien in spannende black lingerie van Bjorn van den Berg en van het label Pretty Wild-Lingerie van de Iranese Firouze Akhbari en dragen ze bruidskorsetten van Dennis Diem. In de Jong Talent Run zijn de finalistes gekleed in designs van de eindexamenkandidaten van de Mode Academie én krijgen ze gezelschap van Tamara Slijkhuis, winnares van het vorige seizoen ‘Holland’s Next Top Model’. De final run tenslotte is in sprookjesachtige couture van de bekende Nederlandse ontwerper Edwin Oudshoorn. Tijdens de catwalk shows zijn er optredens van de Nederlandse artiesten Krystl, De Kraaien, Bo Saris en Sharon Doorson.

Presentatie is in handen van Anouk Smulders. Coach Fred van Leer staat de meiden ook op deze enerverende avond bij en doet daarnaast backstage verslag. De jury, bestaande uit internationaal topfotograaf Sharon Mor Yosef en Glamour-hoofdredacteur Sabine Geurten, krijgt in deze finale gezelschap van Freek Koster, directeur van Touché Models. Aan hen uiteindelijk de beslissende stem. Wie wordt het volgende ‘Holland’s Next Top Model’: Anke, Bo, Daelorian of Nikki?
Holland's Next Top Model, 20.30. RTL5.