Badr Hari vrijdag op derde ‘RTL 7 Fight Night’

Badr Hari vrijdag op derde ‘RTL 7 Fight Night’

Geschreven door Pieter Jongsma

Op de derde RTL 7 Fight Night, op vrijdag 8 november, staat het vechtsportevent Legend 2 in Moskou centraal. Eén van de wedstrijden die daar op het programma staan is de Super Fight tussen Badr Hari en Alexey Ignashov. Het is de derde maal dat de twee zwaargewichten elkaar in de ring ontmoeten. De eerste keer, in 2003 in de Amsterdam ArenA, betekende het de grote doorbraak van Hari, hoewel de destijds onervaren 19-jarige in de derde ronde het onderspit moest delven tegen de zes jaar oudere Rus. In 2010 versloeg Badr ‘The Red Scorpion’ in Japan op punten.

Ignashov is 1,96 meter lang (1 cm korter dan Hari) en als kickbokser actief sinds 1997. Tijdens zijn carrière kwam hij uit tegen absolute wereldtoppers en wist deze soms ook te verslaan, zoals Peter Aerts in 2002, Semmy Schilt in 2004 en dus Badr Hari in 2003.

De vorige tegenstander van Badr Hari, Zabit Samedov, komt ook in actie op Legend 2. Afgelopen jaar vocht hij tweemaal met Hari. Dat leverde hem eenmaal verlies op (op punten) en eenmaal winst (KO in de tweede ronde). Samedov is deelnemer aan het toernooideel van het event en treft in de eerste ronde de Nederlander Melvin ‘No Mercy’ Manhoef.

Het commentaar bij de uitzending is van Koert Westerman en Edwin van Os.