Discoweek op Radio 6 Soul & Jazz

Discoweek op Radio 6 Soul & Jazz

Geschreven door Pieter Jongsma

Radio 6 Soul & Jazz draait van zaterdag 9 tot en met vrijdag 15 november de beste discoplaten ooit gemaakt. De Radio 6 Discoweek viert 40 jaar discomuziek. Grote finale is de Disco Top 100 met de 100 favoriete discoplaten van de luisteraar. Radio 6 zendt deze lijst uit op donderdag 14 november van 10.00 tot 19.00 uur.

 

Discoclassics als ‘Relight my fire’, ‘Sexmachine’ of ‘Boogie Wonderland’ knallen uit de speakers tijdens de Radio 6 Discoweek. De term disco is 40 jaar geleden voor het eerst gebruikt in het magazine Rolling Stone. Het genre is springlevend dankzij artiesten als Prince, Barry White, Chic, Earth Wind and Fire, Jamiroquai, Pharrell, Justin Timberlake en Incognito.

 

De Disco Top 100 op Radio 6 Soul & Jazz

De Disco Top 100 telt op donderdag 14 november van 10.00 tot 19.00 uur af naar de allerbeste discotrack uit de geschiedenis. Luisteraars stellen de lijst samen door te stemmen via www.radio6.nl. Daar kan iedereen van 9 tot en met 13 november zijn of haar lijst met favoriete discohits samenstellen en delen via Twitter en Facebook. Radio 6 dj Gerard Ekdom verzorgt op 14 november van 19.00 tot 21.00 uur met Ekdoms After Dinner Trip de afterparty van de Discoweek: hij draait de platen die de Top 100 nét niet hebben gehaald.

 

Televisie
De NTR luidt de Radio 6 Discoweek op televisie in op zaterdag 9 november om 21.25 uur op Nederland 3 met de documentaire ‘DISCO’. Leo Blokhuis gaat op zoek naar de oorsprong en het geheim van disco in 40 jaar disco-geschiedenis. Hij praat onder andere met Nile Rodgers van Chic, Kool & the gang en KC & the Sunshine Band en the Queen of Disco: Donna Summer.

 

Radio 6 Soul & Jazz

Radio 6 is het publieke soul & jazz radiostation van Nederland. De luisteraar hoort hier vierentwintig uur per dag de beste soul en jazz. Van Miles Davis tot Caro Emerald en van Stevie Wonder tot Adele. Radio6.nl is het online platform met de radioplayer, live-beelden uit de studio, het laatste muzieknieuws, concerttips en achtergronden bij de programma's en gedraaide muziek. Radio 6 Soul & Jazz is in heel Nederland te beluisteren op de kabel, via radio6.nl, via de Radio 6 App, satellietontvanger en via DAB+ (digitale etherontvangst).