Dennis Weening presenteert ‘The Hit’ bij RTL 5

Dennis Weening presenteert ‘The Hit’ bij RTL 5

Geschreven door Pieter Jongsma

In het voorjaar van 2014 komt RTL 5 met het gloednieuwe, sensationele programma ‘The Hit’, gepresenteerd door Dennis Weening. In ‘The Hit’ krijgen songwriters de unieke kans om hun zelfgeschreven nummer te pitchen aan gerenommeerde Nederlandse artiesten. De kans dat hun lang gekoesterde wens uitkomt om een hit te scoren, komt zo heel dichtbij!

Elke week staan zes kersverse songwriters in hun eigen geluidsdichte pitchingroom om hun song te presenteren aan twee populaire artiesten. Welke artiest herkent de hit-potentie van een nummer het snelst en claimt het nummer om er dé hit van te maken? Na de eerste ronde kiest iedere artiest tweesongs waarmee hij of zij de geluidsstudio induikt. De bekende artiest en de songwriters hebben vanaf dat moment geen contact meer. Pas in de grote finale van iedere aflevering wordt duidelijk welk nummer de artiesten als single uitbrengen.

‘The Hit’ kan het leven van nu nog onbekende songwriters volledig op zijn kop zetten. Zij komen terecht in een muzikale rollercoaster waarin alles draait om de passie voor muziek en de jacht op die ene gouden hit.

De succesformule ‘The Hit’ is over komen waaien uit Ierland, waar het programma in het eerste seizoen meteen een groot succes was. Voor een aantal populaire Ierse artiesten leverde het zelfs de grootste hit in hun carrière op.

Welke Nederlandse artiesten mee gaan doen aan ‘The Hit’, wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel duidelijk is dat alle genres aan bod komen. Van rock, pop, rap, dance tot aan Nederlandstalig. De opnames starten in januari.

Oproep
Iedereen die een goede song in handen heeft, kan mee doen aan ‘The Hit’ en een poging wagen om met een grote artiest samen te werken. Aanmelden kan via rtl.nl/thehit.

‘The Hit’ wordt geproduceerd door BlazHoffski.