Dennis Weening heeft zin in RTL5-show The Hit

Dennis Weening heeft zin in RTL5-show The Hit

Geschreven door Daniël Schalk

Dennis Weening staat te trappelen om de kijkers van RTL5 maandag kennis te laten maken met zijn nieuwe muziekprogramma The Hit, “Ik loop al jaren te roepen dat ik graag weer een muziekprogramma wil maken, dus ik ben heel blij” zegt Dennis Weening.

Dennis Weening heeft tijdens de opnames al heel wat potentiële hits voorbij horen komen, “Er zijn acht afleveringen, dus zestien hits” grapt de RTL5-presentator. “Zeker als je kijkt naar de eerste aflevering met Eva Simons, Sidney Samson en Ben Saunders denk ik dat de kijker wel aangenaam verrast zal zijn. En zal denken ‘Oh shit, dit zijn echt wel hits’.”

The Hit is volgens Dennis Weening geen talentenjacht, “Het is geen competitie tussen songwriters. The Hit draait veel meer om het liedje en hoe dat tot stand komt. De kracht van het nieuwe muziekprogramma is dat kijkers mee kunnen luisteren of liedjes hitpotentie hebben of niet. Je gaat als kijker meeluisteren of iets een hit kan worden, je hoopt vervolgens dat de artiest dat liedje gaat kiezen en je bent uiteraard superbenieuwd wat het uiteindelijke resultaat wordt. Leuk om te zien is hoe de songwriter reageert als de artiest met zijn of haar liedje optreedt.”

Dennis Weening vervolgd, “Uit Zweden komen bakken met liedjes. Je kan een catalogus openslaan en een liedje uit duizenden kiezen, wat vervolgens keurig wordt afgerekend. Maar er is niet vaak contact tussen de artiest en de songwriter.”

Aan het RTL5-programma The Hit doen zestien artiesten mee zoals Sandra van Nieuwland, George Baker, Desray, Eva Simons en Ben Saunders. “George Baker heeft in al die jaren nog nooit andermans liedje gezongen. Voor hem is het een beetje gek om een nummer van iemand anders te spelen. Artiesten die meedoen zien in hoe sympathiek het is om een andermans liedje te vertolken, je kan nooit verliezen. Bovendien maken ze kans een potentiële hit te scoren en komen ze weer in de spotlights. Maar bovenal vinden ze het allemaal leuk om het creatieve proces van het schrijven van een hit meer te belichten. Ze gunnen de kijker een blik in de keuken van het artiestenvak.” zegt Dennis Weening.

The Hit is vanaf aankomende maandag 20:30 uur, wekelijks te zien op RTL5.