Tweeluik NOS over koningspaar in Nederlandse Cariben

Tweeluik NOS over koningspaar in Nederlandse Cariben

Geschreven door Pieter Jongsma

De NOS staat met twee programma’s uitgebreid stil bij het kennismakingsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima later deze maand brengen aan de eilanden in het Caribisch deel van het koninkrijk. Het bezoek begint op 12 november op Sint-Maarten. Daarna worden achtereenvolgens Saba, Sint-Eustatius, Bonaire, Curaçao en Aruba aangedaan.

De reis is bedoeld om zo veel mogelijk mensen op de zes eilanden kennis te laten maken met het koningspaar. Deel 1 van het tweeluik NOS Koningspaar in Nederlandse Cariben wordt vanavond uitgezonden, de tweede uitzending is vrijdag 22 november. Beide uitzendingen worden gepresenteerd door Astrid Kersseboom en zijn in de vooravond te zien op Nederland 1. 

Halverwege de reis van Willem-Alexander en Máxima staat deel 1 van het NOS-tweeluik op het programma. In een uitzending vanaf Sint-Eustatius wordt verslag gedaan van de eerste dagen van de koning en koningin op de bovenwindse eilanden: Sint Maarten, Saba en Sint-Eustatius. Verder zijn er reportages over de officiële activiteiten op het programma, wordt met de eilandbewoners gesproken over het bezoek en de populariteit van de Oranjes en is er een vooruitblik op het vervolg van de trip.

NOS Koningspaar in Nederlandse Cariben
Vrijdag 15 november, 19.00-19.25 uur, Nederland 1

In deze uitzending een verslag van de bezoeken aan de benedenwindse eilanden: Bonaire, Curaçao en Aruba. Ook zijn er reportages te zien over de officiële activiteiten van het koningspaar en komen de eilandbewoners aan het woord over het bezoek, hun Oranjeliefde en het leven daar.

NOS Koningspaar in Nederlandse Cariben
Vrijdag 22 november, 19.00-19.25 uur, Nederland 1