Backstreet Boys te gast bij Ivo Niehe

Backstreet Boys te gast bij Ivo Niehe

Geschreven door Pieter Jongsma

Ivo Niehe ontvangt zondag 1 december in de studio de vijf leden van de populaire Amerikaanse popgroep the Backstreet Boys. In 1993 werd de band opgericht toen het jongste lid Nick Carter nog maar 14 jaar was. Nu, 20 jaar later, zijn ze weer helemaal terug. Op één na zijn ze inmiddels allemaal getrouwd en hebben kinderen. Een van de bandleden zegt: “Onze kinderen zijn nog zo jong dat ze pas kort geleden ontdekten dat we beroemd waren. Dat was schrikken voor ze. Maar al snel wilden ze niets liever dan voor elke fotograaf poseren.” 

Het gesprek aan tafel gaat over hoe ze in Europa aanvankelijk veel succesvoller waren dan in Amerika. Dat had vooral te maken met de timing; in Amerika waren in die tijd zulke grote sterren dat the Backstreet Boys even op hun beurt moesten wachten. Zo jong als ze waren, dreigde een aantal leden van de groep ten onder te gaan aan drugs. Brian Littrell zegt: “We zijn allemaal door zware tijden gegaan. Door onze vriendschap hebben we het uiteindelijk gered'. A.J.McLean vult aan:'We beseffen dat we role models zijn. De tragiek is dat ik nog midden in het proces zit. De ene dag ben ik somber, vandaag is mijn zekerheid, maar wat er morgen gebeurt, heb ik niet in de hand. Stress, mijn stemming en mijn zelfbeeld kunnen me zo weer over de rand duwen. Mensen kunnen zich niet voorstellen hoe onzeker we vaak zijn, ondanks de fans en alle succes. Er zit een stukje in mij dat niet gelukkig is. En toch wil ik er zijn voor mijn dochter.”  Een bijzonder en openhartig gesprek met de inmiddels volwassen mannen van the Backstreet Boys.

Verder in de TROS TV SHOW Joop Braakhekke die elk weekend op bezoek gaat bij zijn 103 jaar oude, dementerende moeder Louise. Joop vertelt hoe verbazingwekkend het is welk effect muziektherapie op haar geheugen heeft.

Tenslotte spreekt Ivo Niehe acteur Patrick Stoof, de anti-held uit de veelgeprezen, komische reclamespots voor een telefoonmaatschappij.