Fusie AVRO en TROS definitief goedgekeurd; meest verregaande omroepfusie een feit

Fusie AVRO en TROS definitief goedgekeurd; meest verregaande omroepfusie een feit

Geschreven door Pieter Jongsma

Vandaag, 30 november 2013, hebben de Verenigingsraad van de AVRO en de Ledenraad van de TROS de fusie van AVRO en TROS definitief goedgekeurd. Zij hebben ingestemd met de benoemingen van de leden van de Verenigingsraad, Raad van Toezicht en Directie van de fusie-omroep AVROTROS. Hiermee is de meest verregaande fusie in Hilversum een feit, namelijk de enige waarbij de verenigingen ook samengaan en een gezamenlijke identiteit wordt ontwikkeld.

De Raad van Toezicht AVROTROS bestaat uit zes leden. Ed Nijpels (Voorzitter), Mirjan Nouwen (Vice-Voorzitter), Derk Haank (lid), Peter van Gorsel (lid), Boele Staal (lid), Eric Mijnsberge (lid).

Op 25 oktober werd de voorgenomen benoeming van Eric van Stade (52) als Algemeen Directeur al bekendgemaakt. De directie bestaat verder uit  Media Directeuren Remco van Leen en Peter Adrichem (a.i.) en Zakelijk Directeur Niels van ’t Hooft. Deze benoemingen kregen al een positief advies van de Ondernemingsraden van TROS en AVRO.

Ed Nijpels, voorzitter van de nieuwe Raad van Toezicht AVROTROS: “AVRO en TROS zijn twee omroepen van historische betekenis, beiden met onafhankelijkheid als basis. Samen vormen ze de best bekeken en meest gewaardeerde omroep in het publieke bestel. Wij zijn Peter Kuipers (Directeur TROS) en Willemijn Maas (Directeur AVRO) erkentelijk voor al hun werk om de fusie mogelijk te maken. AVROTROS is klaar voor haar toekomst binnen het vernieuwde bestel.”