Geer en Goor zwaaien af met 1,2 miljoen kijkers

Geer en Goor zwaaien af met 1,2 miljoen kijkers

Geschreven door Pieter Jongsma

De laatste aflevering van Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken heeft ruim 1,2 miljoen kijkers getrokken. De uitzending met hoogtepunten van de reeks staat daarmee op de zevende plaats in de lijst van best bekeken programma's van de dag. De laatste reguliere aflevering van de RTL 4-show was vorige week goed voor 1,8 miljoen kijkers en de eerste plaats.

In Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken  vroegen Gordon en Gerard Joling aandacht voor ouderen door met hen op stap te gaan en te leven van een AOW-uitkering. Woensdag vindt er nog een afsluitend benefietgala plaats om geld op te halen waarmee het Nationaal Ouderenfonds eenzame ouderen uit hun isolement kan halen. De show wordt live uitgezonden door RTL 4.

Paul de Leeuws jaarlijkse sinterklaasshow trok op pakjesavond 1,4 miljoen mensen naar Nederland 1, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Sint & De Leeuw staat op de vierde plaats in de lijst van best bekeken programma's. Het achtuurjournaal scoorde het beste. De uitzending die eerder eveneens op Nederland 1 was te zien trok bijna twee miljoen mensen.

Aan het einde van de avond werd bekend dat Nelson Mandela op 95-jarige leeftijd is overleden. De extra nieuwsuitzendingen rond de dood van de voormalige Zuid-Afrikaanse president zijn goed bekeken. Bijna een miljoen (974 duizend) mensen schakelden rond 23.00 uur in op het ingelaste journaal op Nederland 1, 712 duizend keken naar de uitzending op RTL 4.

Door: Novum