RTL Telekids presenteert de Nationale Opblijfavond

RTL Telekids presenteert de Nationale Opblijfavond

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Op Oudjaarsavond zendt het digitale kanaal RTL Telekids 24/7 voor het eerst ‘De Nationale Opblijfavond’ uit bij UPC en Ziggo, gepresenteerd door Keet! en Patrick Martens.

Vanuit een gezellige studio laat het presentatie duo elk uur zien waar het ter wereld al Oud en Nieuw is. Daarnaast komen diverse gasten langs en vinden optredens plaats van onder andere de populaire boyband B-Brave, Monsif en Sietske van der Bijl (bekend van ‘Vrijland’ en ‘Het Mysterie Van’). Als klap op de vuurpijl zal Keet! voor het eerst haar nieuwe single ‘Als je Danst met Keet!’ ten gehore brengen. Dit wordt afgewisseld met vertrouwde Telekids programma’s en films. Ouders kunnen hun kinderen dus met een gerust hart televisie laten kijken met het avondvullende programma van RTL Telekids.

‘De Nationale Opblijfavond’ biedt een programmering speciaal voor kinderen tussen 3 en 12 jaar op Oudjaarsavond tot middernacht. UPC en Ziggo hebben het mogelijk gemaakt dat digitale kijkers bij UPC en Ziggo, zelfs als RTL Telekids 24/7 niet in hun pakket zit, gratis kunnen kijken naar ‘De Nationale Opblijfavond’.

Gedurende deze avond verwelkomen Keet! en Patrick verschillende gasten zoals Femke Meines, Ernst en Bobbie, Bamboo Bill en de Telekids Musicalschool. Daarnaast wordt er in de studio een nieuwjaarstaart gebakken, wordt er gegoocheld en staat er een heuse Nieuwjaarskermis. Presentator Patrick Martens over ‘De Nationale Opblijfavond’: “Dit is voor kinderen een heel nieuw concept, de meeste kinderen kijken met Oud en Nieuw een DVD of gaan vroeg naar bed om later vuurwerk te kijken, maar nu kunnen ze de hele avond Telekids kijken waarbij ze allerlei tips krijgen om wakker te blijven, zoals een blijf-wakker-dans. De kijkers worden geëntertaind en ouders hoeven daarvoor niets te doen. Ik vind het heel leuk om samen met Keet! te presenteren en het wordt een hele gezellige avond, vol verassingen en gasten.”

Ook op Nieuwjaarsdag heeft RTL Telekids een speciale programmering voor wie er al weer vroeg bij is. Om 08:45 uur zendt Telekids ‘Spongebob de film’ uit op het kanaal van RTL 8.

Uitzending
‘De Nationale Opblijfavond’ is op 31 december van 17:00 uur tot 00:05 uur te zien bij Ziggo op kanaal 312 en UPC op het evenementenkanaal (kanaal 15).