Telekids wordt Telekerst met kerstprogrammering

Telekids wordt Telekerst met kerstprogrammering

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL Telekids wordt na het vertrek van de Goedheiligman volledig omgedoopt tot Telekerst. In aanloop naar de kerstvakantie en tijdens de kerstdagen is niet alleen de programmering in kerstsferen, ook de zender zelf is volledig opgetuigd met kerstversiering.

Zelfs de url www.telekids.nl wordt veranderd in www.telekerst.nl.

Vanaf vrijdag 11 december is elke doordeweekse middag rond 16 uur de hartverwarmende zesdelige familieserie Waar is Santa? te zien. In deze muzikale serie worden vier kinderen uitgenodigd voor een ritje in de slee met de Kerstman. Als Santa verdwenen blijkt, gaan de kids op onderzoek uit en komen ze terecht in de betoverende wereld van Santa en zijn elven: Kerstmis Wonderland. Wat volgt is een zoektocht vol verwondering en verrassingen. Vinden de kinderen hem vóór het kerst is?

Op 25 december zendt Telekids de hele dag uit. Zowel op eerste als op tweede kerstdag kunnen kinderen genieten van vele kerstfilms.
Zo staan op eerste kerstdag de korte films Hoops & Yoyo verpesten Kerstmis en Een Elfenverhaal geprogrammeerd, gevolgd door de speelfilms De Sneeuwkoningin en 12 Dogs of Christmas. Op 26 december kunnen kinderen al vanaf 07.10 uur kerst opsnuiven met de korte films Ondeugende Kerstlijst en Verschrikkelijke Kerst en de speelfilms 12 Dogs of Christmas, Op Zoek naar de Kerstman en de humoristische film Space Chimps.

Via www.telekerst.nl en de Telekids-pagina’s op Facebook en Instagram loopt vanaf maandag 7 december een speciale Telekerst-actie. Op de redactie van Telekids staat een lege kerstboom. Alle kinderen van Nederland wordt gevraagd een eigen geknutselde kerstversiersel voor in de boom op te sturen. Elke dag post het Telekids-team op Facebook en Instagram een nieuwe foto van de boom, met daarin de nieuwe met de post binnengekomen knutsels. Zo kunnen kinderen meteen zien of hun zelfgemaakte kerstbal, piek of slinger al is aangekomen. Aan de actie is een prijsvraag verbonden. Kinderen maken kans op superleuke prijzen: van een eigen Telekids Kurio tablet tot een optreden van Keet! op hun basisschool en van theaterkaarten voor o.a. Suske & Wiske de Musical tot vrijkaarten voor het Winter Station in het Spoorwegmuseum.

Op oudejaarsavond zendt RTL Telekids 24/7 ‘De Nationale Opblijfavond’ uit op het digitale kanaal van KPN, Ziggo, Kabel Noord en Caiway. Patrick Martens en Keet! zorgen er voor dat alle kinderen van Nederland opblijven, zodat ze het vuurwerk kunnen zien. Dit doen zij door terug te blikken op het afgelopen jaar, afgewisseld met nieuwe en vertrouwde Telekids programma’s en films. Opblijven wordt een makkie wanneer je de hele avond kijkt naar ‘De Nationale Opblijfavond’ bij RTL Telekids.

De Nationale Opblijfavond biedt een programmering speciaal voor kinderen tussen 3 en 9 jaar op oudejaarsavond tot middernacht.