BN'ers te gast in ‘Rudolph’s Bakery’

BN'ers te gast in ‘Rudolph’s Bakery’

Geschreven door Pieter Jongsma

De lijst met Nederlandse sterren die aanschuiven bij het populaire bakprogramma van Rudolph van Veen wordt steeds langer. Ook in de wintermaanden vertoont een aantal hun kookkunsten in ‘Rudolph’s Bakery’ op tv-zender 24Kitchen. Op kerstavond om 19.00 uur sluit cabaretière en ex-Lama Sara Kroos aan in de studio.

Op 16 januari is het de beurt aan zangeres en presentatrice Angela Groothuizen. Later die maand op 30 januari, krijgt Rudolph gezelschap van actrice Sophie van Oers. Binnenkort schittert zij in de nieuwe Johan Nijenhuis-film ‘De Toscaanse Bruiloft’. Op 27 februari maakt zangeres Monique Smit haar opwachting bij 24Kitchen.

Rudolph’s Bakery’ is het bakprogramma van Rudolph van Veen, die zijn passie voor bakken deelt met de kijkers. In 2010 is Rudolph als eerste onderscheiden met de titel Meesterpatissier, die de hoogste rangorde aangeeft van het vak patissier, en aangeeft dat hij op het hoogste niveau kan performen in dit vakgebied. Met het grootste gemak bereidt hij zowel zoete als hartige ovencreaties. Taart, cake, koekjes en brood passeren daarbij allemaal de revue, terwijl de kijkers leren hoe ze de recepten op een makkelijke manier klaar kunnen maken.

Het viertal gaat onder begeleiding van Rudolph aan de slag in de keuken. Een groot aantal bekende Nederlanders ging hen al voor. Eerder waren onder anderen Irene Moors, Guus Meeuwis, Arie Boomsma, Frans Bauer, Anita Witzier, Gerard Ekdom, Edsilia Rombley en Manuela Kemp te gast bij de Meesterpatissier.

Rudolph’s Bakery is maandag tot en met vrijdag en zondag te zien op 24Kitchen om 19.00 uur. De recepten die in het programma bereid worden zijn online te vinden op www.24kitchen.nl/rudolphsbakery.