Televisie kijken op tablet met 50% gegroeid

Televisie kijken op tablet met 50% gegroeid

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Bijna een kwart van de Nederlanders kijkt TV via de tablet, dit is een groei van maar liefst 50% sinds december 2012.

De TV-apps Uitzending Gemist, Youtube en RTL XL worden het meest gebruikt op de tablet, wat bevestigd dat video een grote trekker is voor online verkeer. Dit zijn enkele uitkomsten uit het onderzoek Trends in Digitale Media dat in december 2013 voor de zesde keer is gepubliceerd door GfK. 

 

Kwart van Nederlanders kijkt TV via de tablet
Dankzij de groei van smartphone en tablet neemt het online kijken naar TV programma’s toe. Deze groei is het sterkst voor het TV kijken via de tablet vanwege het grotere scherm en de betere beeldkwaliteit. Dit blijkt uit ander onderzoek van SPOT. In een jaar tijd groeit het percentage weleens TV kijken via de tablet met 50%, van 16% naar 24%. De percentages via de laptop, de PC en de smartphone zijn daarbij stabiel gebleven. Voor laptop en PC rond de 30% en via de smartphone 8%.
Uitzending Gemist, Youtube en RTL XL Top 3 TV-websites en apps
Uitzending Gemist, Youtube en RTL XL zijn de populairste TV-websites van het afgelopen jaar. Dat video een grote online aantrekkingskracht heeft op consumenten komt niet alleen in de Top 10 van websites naar voren. De meerderheid van de top 10 meest gebruikte apps zijn ook video-gerelateerd, waarbij de eerder genoemde drie merken favoriet zijn.
VoD dienst Netflix grootste potentieel

Één op de drie Nederlanders gebruikt één of meerdere VoD diensten. KPN, iTunes en UPC worden het meest gebruikt. 10% geeft aan geen gebruik te maken van VoD diensten, maar hier wel interesse in te hebben. Netflix wordt het meest genoemd als potentiele toevoeging van het huidige aanbod dat men afneemt. Netflix kan hiermee in potentie even groot worden als KPN Interactieve TV.

Tablet kopen? De beste tablet aanbieding vind je op Knibble!