Vanaf januari nieuw seizoen ‘Even Krap Bij Kas’

Vanaf januari nieuw seizoen ‘Even Krap Bij Kas’

Geschreven door Pieter Jongsma

De RTL 5-realityserie ‘Even Krap Bij Kas’ volgt vanaf maandag 13 januari weer de dagelijkse gang van zaken in pandjeshuizen. Ditmaal op zes verschillende locaties. Mensen die aan het eind van de maand even krap bij kas zitten, bij wie de crisis hard is aangekomen of om andere redenen snel contant geld nodig hebben, kunnen hier terecht. Emotionele en bijzondere verhalen komen naar voren bij de mensen die de ‘lommerd’ vaak als laatste redmiddel zien en hun goederen verkopen of belenen. Maar ook is er veel lol en humor te beleven, want veel mensen in deze situatie zijn juist creatief in het vinden van een oplossing en maken er het beste van.

Dit seizoen staan zes pandjeshuizen centraal. Naast ‘Pawn Amsterdam’ en het eveneens Amsterdamse ‘Cash Converters’, die in het afgelopen seizoen al te zien waren, wordt ook het reilen en zeilen in nog vier andere zaken gevolgd. Pandjeshuis ‘Visser’ in Zaandam is een gezellig familliebedrijf. Zes maanden geleden zijn ze begonnen met het pandjeshuis en het is nu al ontzettend druk! De reden waarom het nu al druk is, komt doordat zij alles aannemen. Niemand gaat weg zonder geld. Ook al is het een oude bezemsteel, een euro krijgt de klant altijd. Hierdoor is het assortiment zeer gevarieerd: van een grote motorboot tot oude schilderijen of andere prullaria. Sebastiaan is de eigenaar en hij runt de zaak samen met zijn goede vriend Ton, zijn vader Has, Has’ vriendin Danielle en moeder Kaat.

‘Geld Goed’ staat in een drukke winkelstraat in het Bussum. Hierdoor krijgen de eigenaren en goede vrienden Niels en medewerker Barry, een gevarieerd publiek in hun pandjeshuis. Van Quote 500 bezoekers, tot bijstandontvangers. Hierdoor zijn ook de producten zeer gevarieerd. Zo worden er beeldjes van zolder gehaald om te laten taxeren of wordt er een televisie verpand, omdat de alimentatie niet betaald is. Er staat zelf een Ferrari te koop.

In Enschede staat pandjeshuis ‘2 Store’. De 45-jarige eigenaar Rick is een passievolle man die ooit manager is geweest bij een casino. Hij droomde er al lange tijd van om iets voor zichzelf te gaan beginnen en daar was nu de kans voor. Het pandjeshuis wordt ook wel eens als buurthuis gezien. Rick krijgt regelmatig veel levensverhalen te horen die hem vaak veel doen. Medewerker Simon is daar wat stoïcijnser in. Hij heeft zelf genoeg dingen aan zijn hoofd.

Ron Botman is eigenaar van pandjeshuis ‘More Budget’ in Groningen. De werknemers zijn allemaal zeer vriendelijk en mondig tegelijk. Ze pesten elkaar constant, wat voor een leuke informele sfeer in de winkel zorgt. Omdat ‘More Budget’ ook muziekinstrumenten verkoopt, komen er ook wel eens klanten alleen om muziek te maken. Dit vindt Ron prachtig. Door de drukte bij ‘More Budget’ is het altijd gezellig!

Afgelopen seizoen maakten we al kennis met ‘Pawn Amsterdam’, dat wordt geleid door het echtpaar Johan en Ilse en pandjeshuis ‘Cash Converters’, dat wordt gerund door de temperamentvolle Naziha en de stugge tukker Johan. Zij krijgen een nieuwe collega: Rachid. Wat Johan hiervan vindt zien we in het nieuwe seizoen van ‘Even Krap Bij Kas’.