Nieuwste seizoen Criminal Minds vanaf 6 januari bij Veronica

Nieuwste seizoen Criminal Minds vanaf 6 januari bij Veronica

Geschreven door Pieter Jongsma

[caption id="attachment_29212" align="alignleft" width="225"] CRIMINAL MINDS - "Criminal Minds" stars Kirsten Vangsness as Penelope Garcia, Shemar Moore as Derek Morgan, A.J. Cook as Jennifer "JJ" Jareau, Joe Mantegna as David Rossi, Thomas Gibson as Aaron Hotchner and Matthew Gray Gubler as Dr. Spencer Reid. (ABC Studios/Cliff Lipson)[/caption]

Vanaf de eerste woensdag van 2016 zendt Veronica het allernieuwste seizoen van de succesvolle crimeserie Criminal Minds uit, wat met een dubbele aflevering wordt afgetrapt. In deze nieuwe reeks wordt de bekende cast uitgebreid met een nieuw karakter dat wordt gespeeld door Aisha Tyler (Friends, Archer, The Talk).

Zij vertolkt de rol van Psycholoog Dr. Tara Lewis die het elite team van de FBI komt versterken. Samen analyseren ze in seizoen 11 weer de meest gevaarlijke criminelen om ze te stoppen voor ze opnieuw toeslaan.

De cast van Criminal Minds wordt in seizoen 11 versterkt met een nieuw vrouwelijk teamlid. Aisha Tyler speelt in seizoen 11 Dr. Tara Lewis, de psychologe die wordt aangenomen door teamleider Aaron Hotchner (Thomas Gibson). Ze heeft veel ervaring met psychopaten door haar werk bij de FBI. Daar sprak ze met grote criminelen om te bepalen of ze klaar waren voor een rechtszaak. Met al deze vaardigheden is Lewis het perfecte nieuwe teamlid voor de BAU (Behavioral Analysis Unit).

Criminal Minds draait om het eliteteam van de FBI: de BAU. Zij analyseren de meest gevaarlijke criminelen en stoppen hen voordat ze weer toeslaan. Het team staat onder leiding van special agent Aaron Hotchner (Thomas Gibson). Hij wint snel het vertrouwen van mensen en ontfutselt hun geheimen razendsnel. David Rossi (Joe Mantegna) is de meest ervaren agent van het team. Hij is een onmisbare schakel in het oplossen van de zaken. Andere teamleden zijn: expert in dwangmatig gedrag Derek Morgan (Shemar Moore), genie Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler), computerexpert Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) en de knappe Jennifer ‘JJ’ Jareau (A.J. Cook). Elk teamlid zet zijn of haar expertise in bij het ontrafelen van motieven en emotionele drijfveren van de criminelen.

Criminal Minds – seizoen 11
Vanaf woensdag 6 januari wekelijks om 20.30 uur bij Veronica, beginnend met een dubbel aflevering