‘Dit Is Mijn Lijf’ zoekt oplossing voor opmerkelijke kwalen van patiënten

‘Dit Is Mijn Lijf’ zoekt oplossing voor opmerkelijke kwalen van patiënten

Geschreven door Pieter Jongsma

In de nieuwe achtdelige reeks van het RTL 4-programma ‘Dit Is Mijn Lijf’ zetten huisartsen Felix van der Wissel en Jeanine Splinter de deuren van hun studiopraktijk wagenwijd open voor Nederlanders die kampen met allerlei medische klachten. De –soms zeer opmerkelijke- kwalen hebben vrijwel altijd een grote impact op de levens van de patiënten, die er nu voor eens en voor altijd van af willen. De nieuwe reeks is vanaf woensdag 8 januari te zien bij  RTL 4.

Wekelijks komt een diversiteit aan klachten en behandelingen voorbij. Een deel van de patiënten wordt direct door Felix of Jeanine geadviseerd of behandeld. In een aantal gevallen is dit niet mogelijk en maken de artsen gebruik van hun uitgebreide netwerk van medisch specialisten. Aan het eind van het programma komen de doorgestuurde patiënten terug om te vertellen hoe het met ze gaat.

In deze reeks komen onder anderen Chantal, Hielke en Jalou naar de studio. Chantal heeft enorm veel last van een nare zweetgeur en wil van Jeanine weten of hier iets aan te doen is. Hielke kan niet plassen op andere plekken dan zijn eigen toilet thuis. Tot nu toe heeft geen arts hem van zijn probleem af kunnen helpen en hij hoopt dat daar nu verandering in komt. De beroemde kitesurfster Jalou Langeree komt naar dokter Jeanine omdat zij tijdens het surfen erg veel last heeft van haar ooglenzen. Wat is haar advies?

Felix van der Wissel
Al op jonge leeftijd weet Felix dat hij dokter wil worden. Hij studeert geneeskunde in Maastricht en volgt daarna de opleiding tot orthopedisch chirurg. Hij merkt dat hij de intensievere patiëntencontacten mist en besluit om als huisarts aan de slag te gaan. In 2005 begint hij samen met een drietal collega’s een eigen praktijk in Amersfoort en vervolgens in 2007 ook in Tiel.

Jeanine Splinter
Huisarts Jeanine werkt sinds de zomer van 2011 in een praktijk in IJsselstein. Na haar studie geneeskunde in Utrecht werkt zij enige tijd als arts-assistent bij kindergeneeskunde maar uiteindelijk ligt haar hart toch bij het huisartsenvak. Naast haar werkzaamheden als huisarts in de praktijk is zij ook werkzaam als (spoed)arts bij grote evenementen.

Uitzending
Wekelijks, vanaf woensdag 8 januari, tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4.