Marathon-radiouitzending Jeroen van Inkel in kader van campagne 'Sta op tegen kanker'

Marathon-radiouitzending Jeroen van Inkel in kader van campagne 'Sta op tegen kanker'

Geschreven door Pieter Jongsma

Op woensdag 22 januari verzorgt dj Jeroen van Inkel, in het kader van de campagne 'Sta op tegen kanker' van KWF Kankerbestrijding, een marathon-radiouitzending op Q-music. Dat maakte hij zojuist bekend tijdens zijn programma 'Van Inkel In De Middag'. Uiteraard zal Jeroen de hele uitzending staand presenteren. 

Gers Pardoel was ook aanwezig in de uitzending van vandaag. Hij liet het campagnenummer horen die hij voor zijn vader heeft geschreven nadat zijn moeder is overleden aan kanker. Dit nummer gaat een centrale rol spelen in de campagne van Sta op tegen kanker. 

Sta op tegen kanker is een groeiende beweging van mensen die in actie komen om (op welke manier dan ook) een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Zo komen er tijdens de live show van Jeroen artiesten, patiënten en verschillende BN’ers aan het woord, waaronder Kim-Lian van der Meij en Frits Sissing (presentatoren van de tv show welke ook op 22 januari uitgezonden wordt) en dus Gers Pardoel. Doel van deze radiomarathon is om zoveel mogelijk nieuwe donateurs te krijgen voor KWF Kankerbestrijding.

Q-dj Jeroen van Inkel ondersteunt het initiatief. Jeroen van Inkel: “Ik was negentien toen mijn opa overleed aan kanker. Dat maakte een enorme indruk. Ook mijn schoonvader is aan de ziekte overleden. Vreselijk om zulke sterke mannen te zien afglijden. Door op te staan tegen kanker, zet ik een gevoel van machteloosheid, om in actie. Zonder onderzoek kunnen we geen oplossingen vinden. We zijn op de goede weg, maar er moet nog veel gebeuren! Welke actie we ook ondernemen tegen kanker, het is er nooit één teveel." 

In 2011 heeft Jeroen zich ook ingezet voor KWF Kankerbestrijding. Toen werden zo'n 500 collectebussen gestolen. Jeroen besloot net zo lang radio te maken, tot het gestolen bedrag weer bij elkaar was. In vijf uur tijd stond de teller op 63.000 euro.

De marathonuitzending van 'Van Inkel' is op 22 januari te horen van 16 tot 24 uur via de ether, op 100.7 fm en 100.4 fm, de kabel, Q-music app, via Q-music.nl of DAB+.