Charlie Luske en Waylon in tv-show The Hit

Charlie Luske en Waylon in tv-show The Hit

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Charlie Luske en Waylon zijn twee van de in totaal zeven bekende namen die mee doen aan het RTL5-programma The Hit dat wordt gepresenteerd door Dennis Weening. In het nieuwe RTL5-programma The Hit gaan nu nog onbekende songwriters aan de slag met bekende Nederlandse artiesten in de hoop een echte hit te scoren.

Het nieuwe RTL5-programma wordt veel vergeleken met het BNN-VARA programma De Beste Singer-Songwriter van Giel Beelen maar er zit een heel groot verschil tussen de twee programma’s, bij De Beste Singer-Songwriter doen songwriters mee die zelf een lied hebben geschreven en hem dan zelf gaan zingen, maar niet alle songwriters kunnen ook nog eens zingen en daarvoor is het nieuwe talentenprogramma The Hit.

Songwriters die altijd al hebben willen doorbreken konden zich de afgelopen weken opgeven voor de nieuwe RTL5-show, hun lied zou zomaar eens de hit van 2014 kunnen worden. Maar omdat de songwriters bij The Hit niet zelf zingen heeft RTL5 grote namen opgetrommeld om van het lied van de kandidaten een grote hit te maken.

RTL5 heeft de bekende Nederlandse artiesten samengevoegd in twee duo’s en één trio, de twee duo’s zijn, George Baker en Stevie Ann en Desray en Waylon, het trio bestaat uit Rob de Nijs, Charlie Luske en Brownie Dutch. Het programma The Hit komt oorspronkelijk uit Ierland, het programma was zins het eerste seizoen daar al een groot succes. Voor een aantal bekende Ierse artiesten leverde het zelfs de grootste hit in hun carrière op.

Vanavond maakte RTL Boulevard bekend dat ook de volgende artiesten te zien zijn in The Hit.
Sandra van Nieuwland & DJ Chuckie, Ben Saunders, Eva Simons/Sidney Samson, Rowwen Heze, en Xander de Buisonje.

Vandaag zijn de laatste 3 deelnemers van The Hit bekend gemaakt.
Lisa Lois, Niels Geusebroek en Will And the People