TV blog: Eerste halve finale van Superkids

TV blog: Eerste halve finale van Superkids

Geschreven door Sebastiaan Boers

Na vier auditierondes is het vrijdagavond de tijd voor de eerste halve finale van Superkids. In totaal strijden 20 super kids om een plek in de finale. In de eerste halve finale ziet de kijker 10 super kids terug uit eerdere afleveringen. Alles kids krijgen een masterclass aangeboden om hun act nog beter te presenteren tegenover de jury.

Als eerste is het aan de beurt aan drie meiden met een nieuwe naam: Elastic Fantastic. De nieuwe naam hebben de drie meiden aangenomen op aandringen van jurylid Carlo Boszhard. De act bevatte veel show en veel bijzondere beelden. Met een masterclass van Eugène Jans, wisten de dames een goede act neer te zetten. De publieksjury was ook enorm enthousiast, zij gaven 97,5 punten weg. De vakjury ging daarin mee, in totaal kregen de meiden 195,5 punten.

Pianiste Cynthia kreeg een masterclass met Wibi Soerjadi. De ervaren pianist gaf Cynthia tips voor haar optreden in de halve finale. Het optreden was erg bijzonder, de publieksjury gaf in totaal 72,0 punten. De vakjury deelde de mening van het publiek en gaf niet heel veel punten. In totaal kreeg Cynthia 117,0 punten, waar de jonge pianiste alles behalve blij mee was. 

Danseres Alexandra danste opnieuw de sterren van de hemel. Tijdens haar auditie maakte ze al een diepe indruk op de jury. Met een masterclass met danseres Anna Alica was Alexandra dan ook erg blij. De publieksjury gaf in totaal 75,5 punten. De vakjury gaf duidelijk meer punten, in totaal kreeg Alexandra 159,5 punten.

Turnster Isatu liet met haar turnact zien hoe leuk turnen kon zijn. Met een masterclass van Céline van Gerner, kon Isatu met veel tips naar de halve finale. Vooral jurylid Carlo was helemaal om, tijdens haar auditie. In totaal gaf de publieksjury 92,0 punten weg. De vakjury was ook enorm enthousiast en gaf veel punten. Isatu wist in totaal 172,0 punten te bemachtigen.

Gitarist Rick gaf een optreden weg met Charlie Luske, met zijn auditie. Een masterclass werd verzorgd door de gitaris van zangeres Anouk, Leenderd Haaksma. Door de zangeres, Emmaly Brown (bekend van The Voice of Holland) werd de focus niet geheel op Rick gelegd. Dit merkte de publieksjury ook en gaf daardoor 88,0 punten. De vakjury was ook niet geheel enthousiast. Rick behaalde in totaal 143,0 punten.

Violiste Mayte wist met haar viool indruk te maken tijdens haar auditie. De masterclass voor Mayte werd verzorgd door Frederieke Saeijs, een bekende violist. Met veel tips en trucs staat Mayte in de halve finale. De hele zaal was muisstil tijdens haar optreden. De publieksjury gaf voor de violiste 71,0 punten. De vakjury was duidelijk positiever gestemd. In totaal kreeg Mayte 149,0 punten en wist daarmee Cynthia te verslaan, die 117,0 punten kreeg.

Schaatsster Sophie danste over het ijs in haar auditie. Een masterclass werd verzorgd door Manouk Gijsman, die zelf ook een bekende schaatsster is geweest. Op de ijsbaan liet Sophie wederom een mooie schaats act zien. Het publiek was onder de indruk en gaf 96,0 punten aan Sophie. De vakjury was ook enorm enthousiast. Met een totaal van 191,0 punten wist Sophie ervoor te zorgen dat gitarist Rick geen plek in de finale wist te bemachtigen.

Dansduo Rafael & Zhane liet tijdens de auditie zien goed te kunnen dansen. Danser Niels van den Heuvel verzorgde de masterclass voor de twee jonge dansers. Het publiek kleurde veelvoudig groen en gaf in totaal 84,5 punten. De jury vond het optreden ook bijzonder goed. In totaal kreeg het dansduo 149,5 punten en wisten daarmee violiste Mayte naar huis te sturen.

Operazangeres Sterre stal de show tijdens haar audities. Niemand minder dan Ernst Daniël Smid gaf de jonge zangeres een masterclass. Met de tips van Ernst Daniël ging Sterre de halve finale in. Het publiek gaf maar liefst 93,5 punten aan Sterre. De vakjury was ook streng maar rechtvaardig. In totaal kreeg Sterre 176,5 punten en daarmee werd het dansduo Rafael & Zhane Superkids verlaten.

Drummer Damian drumde al enorm goed in zijn auditie. Met een masterclass van Jamie Westland (Di-rect) werd Damian klaargestoomd om in de halve finale op te treden. Jamaï Loman zingt, terwijl Damian drumt. Het publiek was positief gestemd en gaf de jonge drummer 89,0 punten. De vakjury was ook duidelijk positief. Bij elkaar opgeteld kreeg Damian 186,0 punten.

In de finale staan in ieder geval: Elastic Fantastic (195,5 punten) , Isatu (172,0 punten), Sophie (191,0), Sterre (176,5 punten) én Damian (186,0). Zij kregen in totaal de meeste punten en wisten daarmee naar de grote finale te gaan. Volgende week is de tweede halve finale van Superkids. Ook daar treden 10 super kids op kans te maken op die grote finale.

Superkids is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Superkids terug via TV Blik. 

Lees hier de recensie over Superkids terug.