The Following verhuist naar Veronica

The Following verhuist naar Veronica

Geschreven door Pieter Jongsma

De Amerikaanse hitserie The Following verhuist vanaf 26 februari van SBS6 naar Veronica. Dan start het tweede seizoen dat afgelopen zondag van start ging met 11,2 miljoen kijkers, dit is 38% hoger dan de start van het eerste seizoen. De serie draait om de briljante seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy) die een ultiem bondgenootschap van volgers buiten de gevangenis heeft opgebouwd om zijn ‘levenswerk’ af te maken.

Voormalig FBI-agent Ryan Hardy (Kevin Bacon) probeert Carroll te stoppen voor zijn plan het dodelijke einde bereikt. In de cliffhanger van vorig seizoen stonden Ryan en de ontsnapte Joe tegenover elkaar in een strijd om leven en dood. De grote vraag is nu: wie overleeft het en wie niet? The Following is vanaf woensdag 26 februari wekelijks om 21.25 uur bij Veronica te zien.

Hitserie
Het eerste seizoen van The Following was van eind januari tot half mei 2013 bij SBS6 te zien. De serie ging daar van start met een marktaandeel van 13,6% in de doelgroep 20-54 jaar. Vanaf februari zendt Veronica seizoen twee uit. De zender zit erg dicht op de uitzendingen in de Verenigde Staten, waar afgelopen zondag het tweede seizoen startte na de uitzending van het NFC championship tussen Seattle en San Francisco. The Following trapte daar af met mooie cijfers die 38% hoger liggen dan de launch van het eerste seizoen. In totaal keken er 11,2 miljoen mensen naar de première van seizoen 2. Kevin Williamson, hij produceerde onder andere Scream en I Know What You Did Last Summer, schreef en produceerde The Following.

Samenvatting
Kevin Bacon speelt voormalig FBI-agent Ryan Hardy en James Purefoy vertolkt de rol van seriemoordenaar Joe Carroll. Hardy zorgde er tien jaar eerder voor dat Carroll achter de tralies verdween en kreeg een romance met diens vrouw Claire Matthews (Natalie Zea). Carroll ontwikkelt hierdoor wraaklust tegenover Hardy en stelt hem en Claire aan als hoofdrolspelers in het levensgevaarlijke plan dat hij heeft en waar hij zijn ziekelijke ‘volgers’ van buiten de gevangenis voor inzet. Hardy kent de dodelijke gevolgen van Carrolls plan en doet er alles aan om hem te stoppen.

In het eerste seizoen roept de FBI Ryan op, omdat er vreemde dingen gebeuren die een link lijken te hebben met de opgesloten Joe. Ryan start een nauwe samenwerking met het FBI-team en ze ontdekken dat Joe een enorm web van toegewijde, levensgevaarlijke volgelingen heeft opgebouwd. Met behulp van deze volgers lukt het de seriemoordenaar om zijn zoon weg te halen bij Claire, te ontsnappen uit de gevangenis en uiteindelijk ook Claire te ontvoeren. In de cliffhanger staan Carroll en Hardy tegenover elkaar met hun geliefde Claire als getuige. De situatie loopt volledig uit de hand en bloed vloeit. Iedereen vraagt zich nu af: is dit het einde van de seriemoordenaar of komt zijn wrede plan uit? Wie overleeft het en wat gebeurt er met Claire en de trouwe volgers?

Criminal Minds
Naast The Following starten er ook nieuwe afleveringen van Criminal Minds op woensdag 26 februari. Veronica gaat dan verder met seizoen 9.

The Following, seizoen 2
Vanaf woensdag 26 februari wekelijks om 21.25 uur bij Veronica

Criminal Minds, vervolg seizoen 9
Vanaf woensdag 26 februari wekelijks om 20.30 uur bij Veronica