Uitzendingen Utopia volgen sneller op real-time stream

Uitzendingen Utopia volgen sneller op real-time stream

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Naar aanleiding van de enquête die gisteren online is geplaatst op het Utopia-platform, concludeert SBS6 dat de kijker de uitzendingen graag actueler ziet. Van de ruim 13.000 respondenten geeft 90% aan het liefst weinig tijd te zien verstrijken tussen live stream en uitzending van de samenvattingen op televisie.

Met ingang van maandag 27 januari wordt hier, voor zover mogelijk, gehoor aan gegeven. Dit betekent dat vanaf die datum de vertraging in de uitzending wordt teruggebracht tot enkele dagen. Die tijd is noodzakelijk voor het selecteren van de belangrijkste verhaallijnen, de montage en de nabewerking.

Naast de ver boven verwachting scorende dagelijkse tv-uitzendingen tussen 19.30 en 20.00 uur, is er online ook overweldigende interesse in Utopia. Afgelopen week bezochten ruim 610.000 unieke bezoekers de website, gezamenlijk goed voor 9,6 miljoen pageviews en meer dan 3,5 miljoen streamstarts. Dit staat los van het aantal pageviews en streamstarts via de diverse apps, die de afgelopen week respectievelijk 22 miljoen en 7,9 miljoen bedroegen. Het aantal downloads van de App is inmiddels bijna 270.000.

Utopia
Iedere werkdag om 19.30 uur bij SBS6