Liefdevolle post: Smeer die wafel maar in je haar!
Bron: RTL

Liefdevolle post: Smeer die wafel maar in je haar!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Hey Marco,

Wat het nemen van een verkeerde afslag in 2002 met je toekomst kan doen. Je begon je prachtige hotel destijds met je nog niet zo lang geleden overleden vrouw Marie José. De liefde van je leven. Mijn eerste indruk van je is ‘warm, zachtaardig en liefdevol’ en de rest van de indrukken moet ik allemaal nog opdoen. Met je enorme krullebol en je zachte stem zullen er best wel vrouwen zijn die een leven aan jouw zijde (en in de prachtige omgeving) zien zitten.

Zoals jij over je overleden vrouw praat, zó vol liefde, vraag ik me af of 2,5 jaar wel genoeg is om dit enorme verdriet te verwerken, maar daar komen we vanzelf achter. Kees, je chef-kok en goede vriend staat je in ieder geval terzijde.

De eerste die een gooi naar je hart wil doen is Tineke, die een ‘groen’ hart heeft en vooral heel veel bagage. De knuffel die je krijgt heeft een hoog ‘Walter gehalte’ en duurt eeuwig! Ik zit met spanning te wachten of jullie gaan dansen. 

Tineke is een principieel typetje en is daarom niet met het vliegtuig gekomen. Nee je kunt beter 2 dagen in een diesel-bus zitten. Nadat ze is neergedaald, is het tijd voor het diner maar het diner is er geen voor twee, maar een met het personeel. Ze zal er niet aan hoeven te wennen, want na een paar dagen ben jij er nog niet achter wie Tineke is, heb je éérlijk gezegd ook niet al te veel tijd in haar gestoken, je lijkt vooral veel aan het werk te zijn dus mag ze weer 2 dagen in de milieu vriendelijke bus richting huis zitten. Té veel structuur, te bang, te gesloten en te weinig chaos voor jou en met name te vaak het woord (alleen het woord) LIEFDE!

Het afscheid van Tineke is wel heftig, want waar Tineke klaar staat met haar hele hebben en houden, komt de volgende ‘kapper op de kust’ aan. Joyce veroorzaakt een shock bij je, Een mind-fuck zoals je het zelf noemt. Je bent even hélemaal van ‘t padje af en ook Joyce moet omschakelen.

Waar Tineke nooit in je huis is geweest, neem je de 15 jaar jongere Joyce meteen mee naar je habitat. Dat doe je slim want zo laat je iets van jezelf zien. Iets waar Tineke de kans niet voor heeft gehad. Joyce komt op mij relaxed en ongedwongen over. Je scoort geen punten bij Joyce want jij houdt niet van skiën en je bent ook nog eens zwaar allergisch voor paarden en laat Joyce er daar nu net 2 van hebben. Maar dát vertel je nog maar even niet.

Niet alleen je hotel hangt vol met foto's van je overleden vrouw Marie José, maar ook in je huis kom je haar foto's overal tegen. Helemaal prima natuurlijk, maar ik begin me af te vragen of jij wel toe bent aan een nieuwe relatie. Heb je het verlies van de liefde van je leven wel helemaal verwerkt

Joyce is kapster en misschien kan ze je pruik een beetje ‘bij toppen’ alhoewel het wél de perfecte manier is om de kaler wordende bovenkant te verbloemen. Jij vindt Joyce wel een aantrekkelijke verschijning, maar Joyce heeft eigenlijk meteen haar twijfels. Ook jij krijgt wat kortsluiting in je bovenkamer omdat je weet dat er nog méér vrouwen komen, maar je hebt Joyce uitgenodigd, dus zul je er wat van moeten maken. Chef kok Kees werpt zich weer op als relatie therapeut en jij gaat met Joyce gaan gezellig ‘klussen’. Hoe romantisch! Kees vertelt gelukkig van je paarden allergie en dat scheelt weer, dan hoef jij dat niet meer te doen! Wéér een minpunt!

Joyce wordt érg onzeker omdat ze de controle niet meer heeft. Er komt namelijk nóg een vrouw bij je logeren. Joyce klapt hélmeaaaaal dicht! Ze had aangegeven érg avontuurlijk te zijn, maar daar is vrij weinig van te merken. In mijn ogen is ze eerder erg onzeker. Jij gaat weer aan het werk en Joyce gaat er alleen op uit.

Joyce probeert zich wel degelijk open te stellen en het avontuur aan te gaan, maar jij hebt het wel bekeken. Jullie gaan nog samen op date, Joyce staat bol van de spanning omdat ze niet weet wat er gaat gebeuren. Waar ik nog denk dat er een romantisch iets staat te gebeuren omdat jij met een opgerold dood schaap op je rug loopt, pakt de werkelijkheid heel anders uit.

Je bestelt op het terras nog Noorse wafels in ‘hart-vorm’ voor Joyce, maar geeft meteen aan dat jij die romantische klik niet voelt. Joyce is heel duidelijk met haar opmerking ‘ Smeer die wafels maar in je haar’! Mijn hemel Marco, wat heb je een belabberd moment uitgezocht om dit te vertellen. Trakteer je haar op hartjes en kondig je meteen haar vertrek aan. Super tactisch en weer super snel genomen deze beslissing. Geef jij de dames wel een eerlijke kans?

Je krijgt niet heel veel tijd om bij Joyce 1.0 stil te staan want Joyce 2.0 is onderweg en dáár heb ik wel een goed gevoel bij als ik eerlijk ben. Ik hoop dat je haar iets langer de tijd geeft om te aarden. Je moet er wel even voor uit je nest komen, want je middagdutje....wat zal ik zeggen. Joyce 2.0 vliegt je in ieder geval in de armen voordat je uit de auto kunt stappen en enthousiast dát is ze. 

Jouw eerste indruk is meteen goed. Jullie vertellen elkaar meteen de heftigste verhalen over heftige ziektes en dat is wel een raakvlak. Een emotioneel raakvlak, dat dan wel weer en het komt binnen bij je. Go Marco goooo....een beetje peper in je ‘je weet wel’ en dan moet het goed komen met Joyce 2.0! Ik vind haar in ieder geval zo op het eerste oog goed bij je passen.

Lieve groet,

Sonja

Luister B&B De Podcast over Winter Vol Liefde. Te vinden in alle podcast-apps.

Niks missen en meepraten over Winter Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!