Liefdevolle post: Leendert leert lekker ‘kontje schoeden’
Bron: RTL

Liefdevolle post: Leendert leert lekker ‘kontje schoeden’

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Leendert,

Man man man, Leendert....Vrolijke fluit, wat moet ik nou met jou? Je zegt het al in je introductie video, dus je 'bijna aanstaanden' hádden het kunnen weten. Jij zoekt een vrouw voor ‘de mooiste zomer, herfst, winter, lente en de rest van je leven’. Daar valt verder niets aan toe te voegen. Je wilt ze metéén!

Ik wilde mijn eerste brief aan jou schrijven, maar sorry Leendert, spieruwele Walter danste in zijn zweettempel voorbij en daarna zag ik 3 blote konten in z’n tuin rond hopsen. Walter kwam dus éven tussendoor en ook spieriewierie ToyJoy had nét iets meer voer om over te schrijven. De watermolen kabbelde bij jou een beetje voort.

Loes kwam als eerste en die had meteen commentaar op je kamer waar geen kast in stond. Oké je hebt nog meer kamers, maar of je wel even de planken uit die kast leeg wilde ruimen. En dan Noa (of is het met een ‘h’ aan het eind?) Loes vond het maar niets dat Noa(h) meteen mee moest naar het terras. Een auto mét hond was Loes ook niet gewend en Loes bepaalde meteen even de regels. Nou dikke toedeloes voor je Loes. Jaloers op de hond....tttsssss.  Als je niet van Noa(h) houdt dan gaat dit niet goed komen. Is bij mij net zo. Je krijgt mij én mijn 6 Teckels, maar ik ben al voorzien. Tijd om te fietsen heeft ToedeLoes niet gehad, want dat ding is niet van de fietsendrager afgekomen. 

En daar was José MET hond. Arme ToedeLoes, ze kreeg nog net geen rolling. Zeg maar nee en je hebt er spontaan 2....honden! De hond van José heet Luxoy (eindigt óók op Joy, alsof het zo moet zijn) of iets wat daar op lijkt en José is haar ‘mama’ (haar woorden). Die gezamenlijke klik hebben jullie alvast. ToedeLoes maakt met het nodige commentaar en met een flinke dosis ‘Petri-gedrag’ de sauna schoon. Een potje tennis moet de lucht klaren, maar Loes vindt dat je haantjesgedrag vertoont tijdens het tennissen (wat wel een kléin beetje klopt Leendert). 

Met José heb je geen klik en jullie besluiten dat dit hem niet gaat worden. Nou Leendert, bij thuiskomst blijkt ToedeLoes ook te vertrekken en toen was het weer stil bij je en was je alleen. Maar niets aan het handje! Je hebt maar liefst 7 dames uitgenodigd! Een super slimme zet om vaak in beeld te komen (met je B&B).

Bij de volgende afleveringen heb je me hélemaal! De Colombiaanse Thalia arriveert. Ze houdt van gróte mannen en jij bent echt meteen onder de indruk. Ik ook eerlijk gezegd. Weet je wel wat het Colombiaanse temperament inhoudt? Maak je borst maar nat! Thalia is blij dat Loes en José opgesodemieterd zijn! Hoppatee weg ermee en Leendert...gaan met die banaan want Thalia overlaadt je met complimenten, is zwaar onder de indruk van jou en de omgeving waar je woont én ze vindt Noa(h) leuk! Bel die andere 4 vrouwen maar af! Thalia is super zeker van jou én van zichzelf!

Tijdens het momentje ‘bandje wisselen’ komen jullie wel héél dicht tot elkaar, al is het wel met een gebruiksaanwijzing vooraf. Ondertussen begint de dag van Thalia met een tongzoen van Noa (ik weet nu dat het zonder een ‘h’ is) en beginnen jullie voetje vrijend aan het ontbijt. Dit lijkt toch echt de perfecte match te zijn. Noa is het daar mee eens en kust Thalia deze keer met de tanden. En bedankt Noa!

Thalia ziet een plons in de jacuzzi wel zitten en maakt dat ding helemaal schoon voor je en dat was wel nodig ook zeg! Het doet me bijna denken aan het HG schimmel zwembad op ‘Mount ToyJoy’ in Malaga.

Dan ontstaat er een wat vreemde situatie. Thalia heeft zich geïnstalleerd op je bed en jij kruipt erbij en jullie zijn gaan slapen. Thalia peert hem halverwege de nacht naar haar eigen bed en dat zint je toch niet helemaal. Beetje te veel verwachtingen misschien Leendert? Zeker en vast!

Wat ik me afvraag: Waarom heb je in vredesnaam 7 vrouwen uitgenodigd? Ga je net lekker met Thalia, komt Jorien aanzetten en die lijkt je ook leuk. Ze neemt Whiskey mee en een borrel met 2 vrouwen zie jij wel zitten. Bij die borrel blijft het ook, want Jorien heeft geen behoefte aan de Hot Tub / Jacuzzi in tegenstelling tot Thalia, die graag in de ‘boebelbad’ gaat met je. Die 2 dames klikken niet echt lekker Leendert en vrouwen onder elkaar....berg je maar!

Thalia schudt de volgende ochtend het temperament uit haar heupen en de oude watermolen begint op zijn grondvesten te schudden. Thalia danst een Salsa waar menig Latijns Amerikaanse op die leeftijd nog iets van kan leren en bij mij gaat de volumeknop ook iets hoger. Niet dat ik nog zo soepel dans maar ‘me encanta esta música’.(als iedereen te pas en te onpas Engels mag lullen, dan introduceer ik het Spaans #trendsetter) Leendert, voor jou valt er nog wel wat te leren op dat gebied. Die heupen moeten even goed doorgesmeerd worden. Thalia gaat het je leren om je  ‘KONTJE te SCHOEDEN” al dan niet met wat WD-40.

Jorien doet nog een poging en verbant Thalia naar de achterbank van de auto die daar overigens niet mee zit. Thalia zit selfies te maken van zichzelf en ....NOA. Gé-wél-dig!!! Maar jij Leendert, wat loop je hard van stapel. Jorien moet nog werken voorlopig en kan niet volgende week al bij je komen wonen. Ze wil bovendien duidelijk niet afhankelijk van je zijn en 3 tot 4 jaar ga jij niet wachten op je aanstaande. Tot zover Jorien. Zij heeft besloten dat ze naar huis gaat en zo ben je weer alleen met Thalia. Hoe vervelend...NOT!

Beetje jammer dat Thalia iets minder hard van stapel loopt dan jij. Ze blijft lekker in haar eigen bed en maakt zich op voor de avond. Ze moet naar een modeshow. Dan zit ik echt met verbazing naar je te luisteren Leendert. Je hebt Thalia eerst gevraagd of ze na het ‘boebelbad’ bij jou wil douchen en slapen, maar de volgende ochtend zeg je dat je niet weet wat je voelt. Je bent 'un poco' tegenstrijdig. Is dat je zelfverdedigingsmechanisme? (3x woordwaarde) Ja ja...ik weet dat dit woord grammaticaal niet correct is!

Het zit je duidelijk dwars dat Thalia keer op keer niet aan je verwachtingen voldoet, maar wel andere vrouwen afschrikt en wat schetst mijn verbazing, jij vraagt haar vooral niet terug te komen. Althans voorlopig niet. Leendert wat moet ik híer nou weer van denken? Is dit een slimme actie van je? Om zo de andere 3 vrouwen die nog komen, te kunnen leren kennen? Ik krijg er een dubbel gevoel van.

Als de andere 3 niet naar wens zijn, bel je dan Thalia weer? Mag ze dan weer terug komen? Ik zit niet zo snel zonder woorden, maar hier krijg ik toch een wat nare smaak van in mijn mond. Thalia vertrekt en jij valt in een diep diep gat. Je mist haar eigenlijk meteen!

Vervolgens krijg je Niesje op bezoek en die vindt alles 3 keer helemaal niets. Smoezelig....ze krijgt er buikpijn van en loopt een lijstje van verbeterpunten aan je B&B met je af. Nou zeg maar gerust lijst. Ze laat weinig heel van je B&B en je enge kelder. Ik vind Niesje hélemaal niets (ik krijg buikpijn van Niesje) en jij denkt er gelukkig net zo over. Zo vertrok Niesje en kwam Susanne ‘bei dir zu Hause....jodelahiteeee’.

Ook zij is lichtelijk spieriewierie, en ze is niet alleen. Behalve haar hond Dax (?) neemt ze ook het hele repertoire van ‘The Sound of Music’ met zich mee, als heuse operazangeres en al zingend, hobbelen jullie over 'Die Familie von Trapp'  heuvels. Maria Maria Mariiaaaaaaa!!!

Helaas ben jij als echte carnivoor allergisch voor vegetariërs of mensen die alleen konijnenvoer eten. Dat wordt wel een dingetje en dat blijkt al snel tijdens een BBQ. Volgens Susanne denk jij te veel Leendert, maar misschien denkt Susanne wel een beetje te weinig. Ze schrijft je namelijk een brief waar je oren van gaan gloeien. Die van mij worden niet zo snel rood, dus ik moest er wel om lachen. Je krijgt de ene quote na de andere voor je kiezen en de metaforen over sex vliegen om je oren. Daar weet jij niet echt raad mee en je leest de brief nog even 5x over. Het staat écht allemaal op papier Leendert, dus bewaar hem maar goed!

Terwijl Susanne ‘La Donna è Mobile’ zingend, de snaren van de piano bijna laat knallen, komt bij jou de twijfel. Ik zie een ballonnetje boven je hoofd met daarin de naam THAAAAALIAAAAA. Ook Susanne voldoet niet aan je lijstje en ze vertrekt na een vervelend gesprek op de bank.

Dan wordt het plotseling rood voor m’n ogen. Rode Francisca is in aantocht. Wat heb jij nou gedaan Leendert. Is dit een laatste spontane ingeving van je? Je colbertje aan doen? Je loopt niet echt warm voor rode Francisca, je moet wat aan haar wennen. Ze is ook wel bijzonder want ze woont nog met haar ex onder 1 dak. Maar dat is heel gewoon hoor. Het is net alsof ze bij haar broer woont. Dus....Leendert ze zóu meteen bij je in kunnen trekken, dat wil je graag, maar dit gaat je duidelijk té snel. Bovendien moet je die ex niet als cadeautje erbij willen hebben. Stel je voor dat de 'broer-zus-relatie' zó goed is dat hij meekomt!

Francisca gaat nog even je ‘tenen lezen’ wat een gave schijnt te zijn, aldus Francisca. Tussen neus en lippen door zegt ze, toch voor iedereen duidelijk verstaanbaar, dat jouw voeten wel een pedicure zouden kunnen gebruiken. Dank voor deze info! Ik vroeg me al af wat er in die stoffige zwarte sokken van je zat. Ik voel een snelle exit aankomen van rode Francisca....THAAAALIAAAAAA!!!!!

Nu alle dames geweest zijn en het allemaal niet was waar jij naar zocht, trek je de stoute schoenen aan en bel je Thalia. Heel bijzonder. Ik zou me toch een beetje de zevende keuze voelen. Maar Thalia vindt het super leuk en ze pakt onmiddellijk haar spullen en komt jouw kant op. Lucky You!!! Je zegt het ook gewoon: “Neem maar alles mee want je mag voor altijd blijven”.

Thalia is terug en het is alsof ze niet weg is geweest. Is dit dan toch jouw ‘4-ever-love’? Thalia straalt, jij straalt en Thalia krijgt haar ‘eigen’ kamer terug waar jij haar ‘s ochtends een kopje cappuccino op bed brengt. Ze is inmiddels begonnen met een studie Frans en het lijkt er op dat jullie samen iets moois op kunnen bouwen en ik hoop het zó voor jullie!!

Lieve lieve Leendert, ik weet nog steeds niet wat ik van je ‘Thalia-actie’ moet denken maar lekker boeiend! Het gaat om het resultaat en een van de laatste dingen die ik heb gezien, is jouw Thalia in jouw rubberlaarzen samen met jou richting Jacuzzi of Hot Tub of wat het dan uiteindelijk ook moge zijn. Schoon is hij in ieder geval wél! Ik kan niet wachten op de reünie (ja ja...vanavond al) om te zien of je inmiddels in Zuid Amerika woont, of misschien in België met Thalia aan je zijde....of niet.

Dikke knuffel voor je Leendert,

Lieve groet, Sonja

 

P.S.: Als je Thalia nog een keer een cappuccino brengt, ga dan niet op haar bos krullen liggen!

P.P.S.: Ik ga eind deze maand met m'n camper naar het zuiden. Heb je een overnachtingsplek voor me op je práchtige terrein? #stroomnietnodigwelhandig #ikhebeenkabel #iklustookcappuccino #ikweetdatjemeeleest :)

P.P.P.S: Voor de meelezende linguïsten (er mag gegoogled worden), vergeef me m’n taal- en spelfouten :-) Het is al laat!

P.P.P.P.P.P.S: Hoeveel P-tjes mag je eigenlijk gebruiken? 

Niks missen en meepraten over B&B Vol Liefde? Word lid van onze Facebook-groep!