Verraderlijke Post: Je kop gaat er vanavond af. R.I.P. Jan

Verraderlijke Post: Je kop gaat er vanavond af. R.I.P. Jan

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Ook goedemorgen Billy

Je had je croissant nog niet eens gesmeerd maar wel al 3 keer het lied van ‘Het geld van ome Jan’ gezongen en dat voor iedereen die het maar wilde horen en ook voor wie het niet wilde horen. Sta jij elke ochtend echt meteen ‘aan’?  Ik ben nu al moe van je en ik moet nog beginnen met schrijven.

Betty kreeg amper de tijd om goedemorgen te zeggen. Het mag iets minder, want je maakt jezelf alleen maar verdacht. Wat me verder al een aantal afleveringen opvalt, is dat je met name heel erg goed mee waait met de wind die er waait en je veroorzaakt die wind zéker zelf niet. Het wordt tijd om zélf eens na te gaan denken en niet zoals nu mee te liften op wat Noor zegt. Al zegt Noor het hard genoeg, dat Jan het op de gang zo ongeveer kan horen.

Aan de kop van de tafel voel je je duidelijk wel een mannetje. Je bent luidruchtiger dan ooit. Beetje storend wel, maar van de andere kant vind ik dat je ook wel een behoorlijk knuffelgehalte en een hoge aaibaarheidsfactor hebt. En dan blijkt Selma er uit te zijn en nu moet je misschien wel je eigen boontjes doppen. De ‘Selma-show’ is voorbij, dus fiets die hersens aan Billy en ga zelf nadenken.

Autorijden is ook niet een van je sterkste punten, maar gelukkig zit Noor naast je en die voedt je fijn met informatie. Je bent er 99,9% zeker van dat Jan een verrader is. Je mag je talent laten zien want je hebt een prima motoriek, althans dat zeg je zelf. Dus jij mag ringen gaan gooien en écht waar, dat mag jij samen doen .... met Jan.

Je sluit een deal met Jan dat je niet op hem gaat stemmen, maar zegt meteen in de camera (niet tegen Jan want dat durf je niet) dat, zodra je merkt dat anderen wél op Jan gaan, dat jij dan ook op Jan stemt. Serieus????? Is er geen ruimte meer in die bovenkamer van je om zelf iets te bedenken? Dit hele seizoen begint zo langzamerhand op meelopers te teren. Zó jammer dit en ineens vind ik het jammer dat Selma er uit is, wat ondanks haar enorm grote tetter, had ze wél een eigen mening!

Je bent wel heel erg schattig met het gooien van die ringen. Ja ze fietsten ook wel erg hard, Nathan en Noor en je gooide die blauwe ring zo lekker onbenullig achter ze aan met die korte pootjes van je, alsof er ook maar een mogelijkheid was dat ze die konden vangen. Nathan en Noor hebben zich dan wel helemaal de tandjes gefietst, maar Ferri en Chadid begrijpen het en jij krijgt de slag te pakken en gooit de helft van al je ringen op de lans van Chadid. De andere helft verdwijnt.... in het gras en ineens begint het te rammelen in je bovenkamer. Je hebt geen ringen meer en dan komt het besef dat er nog een dérde team komt. Daar sta je dan met lege handen, maar je bent niet de enige. De dames hadden ook niet bedacht dat 15 ringen in totaal 5 ringen per team betekent. Je loopt er een beetje ongelukkig bij en ik heb wel met je te doen en de wapenkamer mag je óók al niet in.

Je hebt Jan in ieder geval weten te overtuigen dat je niet op hem zult stemmen. Je wrijft het er ook nog eens bij Jan in dat jij écht te vertrouwen bent. Je hebt zelfs een bondje gesloten nu. Die arme man krijgt straks een klap met de hamer. Je noemt hem nog even de ‘Koning aan de tafel’ maar net als Noor ga je mee op diegene die de meeste stemmen krijgt, maar bloednerveus ben je wel, want als Jan het níet blijkt te zijn, dan ligt jóuw koppie morgen op het hakblok. Bijna de hele meute hobbelt weer achter elkaar aan en dat betekent de ‘exit’ voor Jan en jij PLOFT echt uit je velletje alsof je het zélf hebt bedacht!

Sander bláákt van zelfvertrouwen en voelt zich machtig, maar hij maakt een cruciale fout denk ik. Want zowel jij als Noor zitten vól op Sander en die móet nu een getrouwe chanteren en Sander kiest....zijn broertje!! En daarmee staan ‘de Huismannetjes’ nu vól in de spotlights! Alsjeblieft Billy....blijf alsjeblieft bij je verdenking op Sander, want je zit er zó dichtbij!!!

Groetjes Sonja

P.S. Autorijden en nadenken is niet zo je ding, maar zingen ook niet, dus stop daar alsjeblieft mee.

P.P.S. Blijf jij maar lekker luidruchtig want je bent wel een smaakmaker(tje), nu Selma weg is.

Niks missen en meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!