Verraderlijke Post: Onsterfelijke Mo, jou vermoorden zou de verraders verdacht maken!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Verraderlijke Post: Onsterfelijke Mo, jou vermoorden zou de verraders verdacht maken!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling Laatste update:

Hey Mohammed,

Als nieuweling heb jij niet heel veel tijd nodig om goed ingespeeld te raken. Wat zit jij ‘spot-on’ zeg, om maar even in de termen van Ebru te praten. De ellende is, dat ze je ook niet om zeep kunnen helpen, want dat zou véél te verdacht zijn. Je blijft in Ebru d’r nek hijgen, kijkt haar constant recht in de ogen en je wilt met name luisteren naar alles wat ze met haar veel te schelle stem uitkraamt. Tom staat ook op je lijstje samen met Ebru en wat ben jij warm zeg!

Ebru zit overal zaadjes te planten en is bommetjes aan het droppen. Je krijgt Bep met je mee en ook Alex. Haar stempatroon is vreemd en ze beschermt Tom ook. Iedereen heeft Tom wel een keer genoemd, maar Ebru niet. Sluitend bewijs dat Ebru en Tom de 2 opper-verraders zijn. BINGO!

Na de brocante opdracht mag jij met je team de wapenkamer in, niet dat jullie daar veel aan hebben want Bep gaat als eerste en ze gaat er meteen met het schild vandoor. In de auto richting kasteel speel jij het spel weer perfect en pols jij Tom over zijn ‘Robin theorie’. Tom, niet alleen opper-verrader, maar ook opper-rechercheur, heeft helemaal niets in de gaten!

Of Ebru nou wel of geen verrader is, dat boeit je eigenlijk niet zo. Ebru is gewoon een stoorzender met haar getetter en dát snap ik hélemaal. Van mij had ze er meteen uit gemogen. Ze heeft wél door dat je heel actief zieltjes aan het werven bent om haar te verbannen. Kleurenpallet Jannie kan er niet over uit dat je Ebru voor de bus wilt gooien. Ze is er van overtuigd dat jij zélf een verrader bent. Tot zover de kleurrijke glazen bol van tante Jannie.

Door Kim word je aangemoedigd om vooral het ‘debat’ aan de ronde tafel een keer te open wat je ook doet en wederom is het de spijker op z’n kop. Beetje jammer dat je niet genoeg zieltjes hebt verworven en dat die avond Lucinda naar huis wordt gestuurd. 

En weer doorrrr. Maar er is iets veranderd en dat gaat niet in jouw voordeel werken. Mét dat Kim haar gekrompen hemdjes heeft ingeruild voor haar appelgroene pyjama outfit, heeft ze kennelijk ook haar hersenstoring opgelost en haar hersenpan terug gevonden.

Jij neemt Kim helaas veel te veel in vertrouwen. Zij speelt de ‘domme Kim’ en dat speelt ze zó slim dat aan niets te merken is dat ze die nacht verleid is. Kim is maar met één ding bezig. Haar medeverraders voor de bus gooien, alleen overblijven in dat torentje en er uiteindelijk met de pot vandoor gaan.

De eerste die ze voor de bus flikkert is Tom en jij verandert van tactiek. Nu eerst maar Tom verbannen en daarna Ebru en dan...jawel Mohamed, dan staat ‘domme Kim’ alleen in dat torentje en straks bij die pot zilver. Ik weet niet wát die nieuwe ‘stylo tranquilo’ outfit met Kim heeft gedaan, maar wat speelt ze het genadeloos slim!

Ze probeert ook jou naam te droppen, want jij bent wel héél sturend bezig en ook daarin geef ik haar gelijk. Ik begin Kim ineens een stuk leuker te vinden. Wil jij op haar medeverraders gaan? Je gaat je gang maar, dat boeit Kim hélemaaaaal niet.

Jij bent de jager en Ebru is volgens jou alleen maar bommetjes aan het droppen. Ebru wordt aardig monddood gemaakt door je en met die blik in je ogen kan ik me wel voorstellen dat ze verder haar mond houdt. Had je dat niet even vanaf het begin kunnen doen?

De kruisboog-missie maakt veel duidelijk. Tom, de verrader in jouw ogen, schiet mis als hij op de gouden kruik mikt. Hoe dan???? Dat ding is mega groot en dan mis je? Dat heeft Tom geen goed gedaan, alleen heeft hij dat zelf nog niet door. Ik hoop dat hij in zijn werk een beter inzichtelijk vermogen heeft. Jij neemt Jannie mee in je plan dat je gaat switchen. Eerst Tom en daarna Ebru. Jannie heeft natuurlijk gehoord dat Tom zich heeft versproken die ochtend. Precies dát doet Tom de das om en Kim is de lachende derde.

Tijdens het nakletsen begin jij ineens over Jannie en dat is koren op de molen van ‘pyjama-girl’ Kim. Tot mijn verbazing hoor ik je in het voorstuk van komende week in de tuin tegen Ebru zeggen dat je een ‘vriend’ zoekt binnen de verraders. Dat je een soort van samenwerking met haar aan wilt gaan. Zij zorgt er voor dat jij niet wordt vermoord en jij belooft niet op haar te gaan.

Doe je goed gast! Ik denk dat je je belofte nog na gaat komen ook. Je bent niet zo dom dat je niet doorhebt dat de uiteindelijke verrader er met het geld van door gaat. Nee je ‘gaat niet op Ebru’, maar je zult je uiterste best doen om de anderen ervan te overtuigen dat Ebru een verrader is. Je bent al een aardig eind op weg en Kim heb je al zover. Die handelt met voorkennis. Ik hoop niet dat dit plan je uiteindelijk de das om gaat doen.

Groet,

Sonja