Een Jaar Van Nona’s Leven: Happy single of ready to mingle?
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: Happy single of ready to mingle?

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Het is bijna niet te vermijden dat er zich binnen een grote groep deelnemers, stelletjes gaan vormen. Laten we ervan uitgaan dat het in eerste instantie is vanuit aantrekkingskracht en gaandeweg vanuit strategisch oogpunt. Sasha en Bern namen hierin het voortouw. Daarna volgden Kim & Marciano, Kim & Jeffrey, Martin & Mexx en Imadidin & Rupert.

Natuurlijk word je als koppel metéén voor de leeuwen gegooid want alles wordt onder een vergrootglas gelegd. Elk meningsverschil tussen een stel wordt breed uitgemeten en met grote interesse gadegeslagen en geanalyseerd door medebewoners. Natuurlijk sta je sterk als koppel maar tevens vorm je een zwakke schakel. Want wat als je, om wat voor reden dan ook, uit elkaar gehaald wordt?

Powerkoppel

Een Kim en Marciano zouden los van elkaar ook sterk staan, daar zij zich nooit echt afgezonderd hebben en daardoor genoeg binding met andere kandidaten hebben. Voor een Mexx wordt het al wat moeilijker daar die alleen maar bezig is met Martin en met het afnemen van zwangerschapstesten.

Martin voelde de bui al hangen en heeft om die reden al aangegeven zich niet meer zo sterk als koppel te willen profileren. Mexx heeft geen verdere aansluiting binnen de groep. Ze maakte in het begin nog deel uit van het inmiddels aardig uitgedunde groepje waar trollentrio Wanda, Kenzy en Kim deel van uitmaken. Maar getuige hoe ze momenteel over elkaar praten, hoeft Mexx op hun steun niet meer te rekenen.

Een Yes voor Es, een Nee voor JW

Wat helemáál vervelend is, is wanneer je graag, heul graag, een koppel met iemand wilt zijn. Maar die ander niet met jou. Dat Esther de hele dag door vol adoratie naar JW kijkt en elke avond het liefst lepeltje lepeltje met hem zou willen liggen, is voor niemand meer een geheim. Voor JW nog het minst en die laat zich deze adoratie maar al te graag aanleunen. Dat hij Esther als maatje wel leuk vindt maar verder niet, is óók voor niemand meer een geheim.

Eunice lijkt meer zijn voorkeur te hebben. En dat weet Esther óók, getuige haar priemende blikken wanneer Eunice het waagt om haar charmes los te laten op JW. Het liefst zou Esther Eunice als een sateetje willen spietsen met haar breipennen. Maar ja, dat wordt een gele kaart en een vette boete en dat is het niet waard.

Zoëzo niet

Wat nóg erger is, is wanneer je luid en duidelijk maakt je zinnen gezet te hebben op een medebewoner, maar degene wil absoluut niet. En degene daarna óók niet. En het volgende slachtoffer óók niet. Ik bedoel natuurlijk Zoë.

Respectievelijk Jeffrey, Jasper en Isaac vormden haar doelwit. Helaas voor Zoë was geen van de heren geïnteresseerd, ondanks haar overduidelijke interesse. Isaac zorgde dat hij nooit alleen was met Zoë of moest plots boodschappenlijsten invullen. Jeffrey maakte liever gillende ruzie met Kim. En Jasper… ach ja, Jasper. Die verkiest nog liever, en geheel vrijwillig, het gezelschap van Wanda dan dat hij 1 minuut met Zoë moet doorbrengen.

Ik zou bijna willen zeggen: Jasper verdient sowieso het prijzengeld want het vergt nogal moed en doorzettingsvermogen om in Wanda's bijzijn te vertoeven. Maar hij lijkt het leuk te vinden!!

Loodsliefde

En liefde... hoe zit het dan met de liefde, of wat ervoor moet doorgaan. Kim heeft al uitgesproken dat Marciano haar droomman is. Euh... ja, ze was nuchter. Ook wanneer één van beiden de loods moet verlaten, zal ze op hem wachten. Zei ze vol vuur. Of het andersom óók zo is, weet ik niet.

Ach, en Mexx en Martin. Mexx vertrekt gewoon weer terug naar huis en Martin keert terug naar de Efteling. Wellicht dat de relatie tussen Sasha en Bern de meeste kans van slagen heeft. Al moet ik nog zien of ze de belofte aan elkaar nakomen om de prijzenpot te delen, mocht het zo ver komen.

Anyway, vooralsnog lijken de 'single' kandidaten die geen duidelijke voorkeur hebben en zich neutraal mengen met de gevormde groepen, het sterkst te staan. Mirthe, Janet. Goed bekeken eigenlijk. Geen gezanik en getwijfel. Geen verantwoording afleggen. En vooral; de prijzenpot hoef je niet te delen mocht je hem winnen. Happy singles!

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!