Weinig kijkers voor finale Een Jaar Van Je Leven: ‘Geen flop en geen hit’
Bron: Showbizznetwork.nl / Daniël Schalk

Weinig kijkers voor finale Een Jaar Van Je Leven: ‘Geen flop en geen hit’

Geschreven door Daniël Schalk

Het realityprogramma Een Jaar Van Je Leven is vrijdagavond relatief geruisloos ten einde gekomen. Naar de twee uur durende finale keken slechts 425.000 mensen op SBS6. Kijkcijferexpert en voormalig SBS6-baas Tina Nijkamp noemt Een Jaar Van Je Leven ‘het meest onopvallende programma van het jaar.’

De dagelijkse uitzendingen van Een Jaar Van Je Leven waren eerst om 18:20 uur te zien, maar nadat de stekker uit de talkshow HLF8 werd getrokken verhuisde Een Jaar Van Je Leven naar 19:30 uur. “Het scoorde in de doelgroep wel veel hoger dan HLF8. Het was geen flop en geen hit”, concludeert Tina Nijkamp.

Fans van Een Jaar Van Je Leven hoeven volgens Tina voorlopig geen tweede seizoen te verwachten. “Voorlopig in elk geval niet, want er staat alweer een nieuwe Big Brother-achtige constructie van John de Mol klaar die Nederland en de wereld moet veroveren: De Bondgenoten”, besluit de kijkcijferexpert.

De finale werd vrijdagavond gewonnen door Isaac. In de finale moesten de twee finalisten Isaac en Sasha succesvol een spiraal afwerken, waarna zij de kluis konden openen. Isaac slaagde hier als eerste in. Hij won 846.515 euro. Het experiment begon met 40 deelnemers en één miljoen euro in de prijzenpot.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!