De Kijkersraad: Op een wrede manier back in the game
Bron: RTL/Shotbysud

De Kijkersraad: Op een wrede manier back in the game

Geschreven door Madhvi Arjun Laatste update:

Elke dinsdag laat Madhvi haar licht schijnen op Expeditie Robinson.

In aflevering negen was het tijd voor een hoogtepunt, het moment waar alle deelnemers naar uitgekeken hebben. Ook de kijkers hebben uitgekeken naar dit moment. Dan heb ik het natuurlijk over de samensmelting!

Dit betekent geen groepsproef meer, maar tijd voor de eerste individuele proef. Kamp Noord en Kamp Zuid worden opgeheven en de deelnemers vertrekken naar de locatie van de samensmeltingsproef. De proef op zich lijkt niet heel ingewikkeld te zijn, maar natuurlijk komt er extra druk bij. De winnaar wint namelijk een immuniteitsmunt, die erg belangrijk kan zijn, zoals we inmiddels al weten.

Eva heeft haarzelf er al een keer mee kunnen redden. Daarentegen moet de verliezer van deze proef de Expeditie per direct verlaten. Dat betekent dus ook geen samensmeltingsdiner voor de verliezer.. De strijd om de laatste plek aan het diner gaat grappig genoeg tussen de twee koks, Roberta en Radmilo. Uiteindelijk weet Radmilo de laatste plek te bemachtigen en betekent het dus einde avontuur voor Roberta.

Einde afvallerseiland

Ook betekent de samensmelting het einde van afvallerseiland. Mark, Eva en Jaimie moeten met Nicolette mee naar het eiland waar de rest aan het genieten is van hun heerlijk diner. Zij moeten tegen elkaar strijden in het zicht van de rest. Best wel wreed, maar Expeditie Robinson zou geen Expeditie Robinson zijn zonder wreedheid. Mark probeert zo rustig mogelijk te blijven en uiteindelijk heeft hem dit ook geholpen.

Mark mag aansluiten bij de rest, terwijl Eva en Jaimie nog een proef moeten doen. Eva lijkt hierbij een voordeel te hebben, omdat zij al vaak genoeg een vuurtje heeft gemaakt en Jaimie vrijwel nooit. Het lijkt eerst goed te gaan voor Eva, maar ze raakt helemaal in paniek en weet zichzelf niet rustig te houden.

Ze gaat uit paniek allemaal vreemde dingen doen en ondertussen heeft ook Jaimie een vuurtje. Jaimie wint uiteindelijk de proef en mag zich als laatste aansluiten bij de rest. Voor Eva houdt het avontuur hier dan echt op. Zo zie je maar dat de rust bewaren essentieel is!

 Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!