De Kijkersraad: Heimwee krijgt de overhand
Bron: RTL / Shotbysud

De Kijkersraad: Heimwee krijgt de overhand

Geschreven door Madhvi Arjun Laatste update:

Elke dinsdag laat Madhvi haar licht schijnen op Expeditie Robinson.

Inmiddels zijn we al aangekomen bij aflevering tien en is de individuele strijd los gebarsten, want het winnen van proeven is nu belangrijker dan ooit.. Het was tijd voor de eerste individuele proef na de samensmelting. Er zat een twist in de proef, want de deelnemers kregen voordat ze aan de proef begonnen een brief.

De vragen die in de brief stonden, bleken cruciaal te zijn voor de uitslag van de proef. Degene die de meeste vragen goed beantwoordt binnen de snelste tijd is de winnaar van de proef. Ilse had als enige alle vragen goed beantwoord en was dus de winnaar van deze proef.

Zij mocht samen met twee andere deelnemers en een verse vis naar Winnaarseiland. Maar voordat het zo ver was, stond Ilse voor een lastige keuze. Het was tijd voor nog een twist.. Ilse moest namelijk beslissen tegen wie de verliezer van de proef, Krista, moet duelleren voor stemrecht. Het komt niet geheel onverwachts, maar ze koos voor Mark. Arme Mark..

Heimwee

Ik zou echt niet weten wat het is, maar het lijkt haast wel alsof ze iets tegen Mark hebben. Mark moet namelijk voor de zesde keer het duel aangaan met een andere deelnemer. Alleen daarom al gun ik het Mark om ook zijn zesde duel te winnen! De proef was een echte Robinson klassieker, de evenwichtsbalk. Helaas voor Mark is dit niet zijn ding en Krista wint het duel en daarmee het stemrecht van Mark. Dit is de eerste keer dat duelmeester Mark een duel verliest.

Naarmate de Expeditie vordert, neemt de heimwee bij een aantal deelnemers toe. Zo roept Jaimie iedereen bij elkaar en vertelt ze dat het gemis van haar zoontje de overhand neemt. Jaimie besluit dus om de Expeditie vrijwillig te verlaten. Tja, als ze dat een aflevering eerder had besloten, had Eva misschien wel kunnen blijven.

Niet alleen Jaimie, maar ook Maxim heeft last van heimwee. Hij zegt daarom tegen zijn vrienden dat als ze niet weten op wie ze moeten stemmen, dat ze op hem kunnen stemmen. Maxim lijkt wel in mindere mate als Jaimie last te hebben van heimwee, want hij heeft (nog) niet besloten om de Expeditie te verlaten. De tijd zal ons leren of ook bij hem het heimwee de overhand krijgt.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!