De Kijkersraad: Robinson is geen Robinson zonder tactische spelletjes
Bron: RTL/Shotbysud

De Kijkersraad: Robinson is geen Robinson zonder tactische spelletjes

Geschreven door Madhvi Arjun Laatste update:

Elke dinsdag laat Madhvi haar licht schijnen op Expeditie Robinson.

Het was zondag weer tijd voor een spannende immuniteitsproef. Bij deze proef kwam er veel bij kijken, zoals mikken, graven, hakken en puzzelen. Voor een deelnemer was het belangrijker dan ooit om deze proef te winnen en daarmee de immuniteitsmunt te bemachtigen.

Helaas voor Krista lukt het haar niet om deze proef te winnen. Ze eindigde namelijk in de middenmoot. Het is Jochen die voor de tweede keer op rij de immuniteitsproef weet te winnen. Toch een knappe prestatie, want hij is niet bepaald de jongste onder de deelnemers. Dus vertrok Jochen voor de tweede keer naar Winnaarseiland.

Floris en Radmilo zijn de gelukkige, die mee mogen. Jochen, Floris en Radmilo kunnen het bijna niet geloven, maar ze krijgen ook een Oer-Hollands pakket mee om samen van te smikkelen. Het pakket bevat erwtensoep, drop, kaas, pindakaas en stroopwafels. Boffen zij even zeg! Maar gelukkig krijgt de rest een troostprijs, namelijk een

Veel emoties

Op het eiland toonden sommige deelnemers verschillende emoties. Zo zat de situatie nog steeds niet lekker bij Krista.  Het grote gedeelte van de groep vindt het lastig dat Krista nog op het Eiland is, terwijl ze haar het liefst eigenlijk al twee Eilandraden eerder naar huis zagen gaan.

Mark vertelde heel openlijk over zijn aandoening. Hij heeft namelijk last van vitiligo, dat is een huidaandoening waarbij melkwitte plekken op de huid ontstaan. Hij vertelde dat hij deze plekken thuis kan camoufleren met make-up etc. Maar natuurlijk kan dit niet op een onbewoond eiland. Gelukkig accepteert zijn vriend hem zoals hij is. Zo hoort het ook te zijn!

Ook bij Radmilo treden er bepaalde emoties op. Radmilo heeft net als Jaimie en Max last van heimwee. Helemaal nadat zijn beste maatje Max vorige Eilandraad vertrokken is naar huis heeft hij het lastig. Radmilo vraagt daarom aan de groep of ze op de Eilandraad op hem willen stemmen, zodat hij naar huis kan. Misschien is dit wel een tactische zet van Radmilo.

Het belooft hoe dan ook een spannende Eilandraad te worden! Lukt het Krista om voor de derde keer op rij aan de dans te ontspringen of is het dit keer drie keer is geen scheepsrecht? Guido kan het verschil in ieder geval niet maken tijdens deze Eilandraad, want hij heeft het duel tegen Iris verloren en daarmee ook zijn stemrecht.

Heftige Eilandraad

Tijdens de Eilandraad lopen de emoties heel hoog op. Op een gegeven moment is de stand gelijk tussen Radmilo en Krista. Totdat er drie ‘bijzondere’ stemmen voorbij komen. Een stem op Krista voor Max, eentje voor Chelsey en eentje voor Kamp Noord. Krista voelt zich persoonlijk aangevallen en loopt zelfs even weg.

Wanneer zij terug komt, vraagt Art haar om rustig te gaan zitten zodat ook zij haar verhaal kan doen. Zij is van mening dat de anderen een gemeen spel hebben gespeeld, maar ook Krista is niet de heilige maagd Maria. Gelukkig realiseert zij zich dit ook, want zoals ze terecht zegt: ‘What goes around comes around!’

Als je het aan mij vraagt hoort dit tactische gedeelte ook bij Robinson. Want Robinson zou geen Robinson zijn zonder de bondjes en tactische spelletjes. Ik zou zeggen laten we er ons vooral niet om druk maken, maar gewoon genieten van het spel! Het zou echter wel teleurstellend zijn, als Radmilo volgende aflevering de handdoek in de ring gooit.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!