Het Perfecte Plaatje: Frans Duijts overwint angst voor clowns
Bron: RTL / William Rutten

Het Perfecte Plaatje: Frans Duijts overwint angst voor clowns

Geschreven door Sandra Groenescheij Laatste update:

Fotograaf Sandra van Focus-Fotografie bekijkt Het Perfecte Plaatje door háár lens.

De verjaardags opdracht. Vandaag gaan de fotografen de uitnodiging voor een kinderfeestje vastleggen. En dat is nog niet makkelijk, met kinderen werken. Ze moeten het leuk vinden, het met je eens zijn (ook al zie jij het totaal anders) ze hebben absoluut een eigen mening, niet altijd ergens op gebaseerd en laat ze nu maar eens datgene doen wat jij graag wilt! Maar... super goed gedaan allemaal, hoe moeilijk ook, allemaal hebben ze de connectie tussen kind en fotograaf weten te vangen. Iedere uitnodiging straalt aan alle kanten uit wat voor soort feestje het moet zijn en oh, wat hadden sommige fotografen het toch lastig. Hoe zuur is het, dat je een circus feestje vast moet leggen, als je bang bent voor clowns. Hoe krijg je het voor elkaar om juist die envelop te kiezen.... Arme Frans Duijts.

Maar ook was het kind zelf niet voor iedereen even makkelijk. De meesten hadden hierin wel geluk, de kinderen vonden het ontzettend leuk om te doen en dat zie je terug. Maar je verwacht van te voren natuurlijk niet dat een meisje voor een bakfeestje het niet leuk vind om te kliederen met meel. Of dat ze de taart niet lust die is gemaakt. Ik denk dat de taartenmaakster blij is dat ze niet wordt genoemd in deze. Maar sommige kinderen zijn qua karakter ook wat lastiger om mee om te gaan en vooral Henry had het hier lastig mee. Zijn fotomodel had energie voor tien, maar was vooral niet bang om zijn mening te geven. Ik vind de uiteindelijke foto dan ook echt heel goed geworden, ondanks dat hij er echt wel even mee heeft geworsteld tijdens de shoot. Knap gedaan.

Wie komt er op mijn feestje?

Niek wint deze week en Henry wordt zelfs tweede. De jury is eigenlijk over allemaal veel positiever dan ze bij de meeste shoots zijn en dat zegt al heel wat! Uiteindelijk is Sylvia degene die als laatste eindigt, iets waar ze wel wat moeite mee heeft. Door naar de tweede shoot. Macro. Deze keer niet in de natuur, maar ze gaan aan de slag met miniatuur poppetjes. Ontzettend gaaf. Sylvia was volledig in de stress door het lage cijfer en dat kwam haar shoot niet ten goede. En haar humeur ook niet. Waar ze de voiirige afleveringen vooral als leuk mens naar voren kwam, liet ze deze week ook een iets andere kant van zichzelf zien. Hoewel ik het eerst niet zo dacht, houdt ze toch wel van de aandacht en wanneer dit niet positief uit pakt, heeft ze daar moeite mee. Zoals ze zelf al zei, ze was niet leuk vandaag.

Hoewel dit best een bijzondere manier van fotograferen is, hadden ze allemaal vrij snel een beeld van wat ze neer wilden zetten. Door de stress van het eerste cijfer lukt het Sylvia niet meer om zich te focussen, of in dit geval, haar camera te laten focussen. Macro is niet erg makkelijk en je moet heel goed zorgen dat je scherpte op het juiste punt ligt. Dat lukte niet, waardoor de stress alleen maar toe nam. Frans maakt het sylvia ook niet makkelijker vandaag, door een hoek te willen van waaruit hij wil fotograferen, waar ze zich niet helemaal in kan vinden. Of beter, helemaal niet. De anderen doen het wonder boven wonder enorm goed, alhoewel ik de neus als tent niet helemaal kon volgen. Bij het horen van de opdracht, bedacht ik direct een beeld van een poppetje, dat met een schep een oor aan het schoonmaken was. Uiteindelijk had Waldemar een soortgelijk idee, door de neus van Niek schoon te laten maken. Zonde van het licht, qua uitwerking had het zeker beter gekund.

Helaas, adios amigos.

Mijn persoonlijke favoriet was uiteindelijk toch wel de foto van de lippen die werden geverfd. Heel leuk concept en een zeer geschikt model voor dit onderwerp. Helaas waren niet alle foto's goed genoeg voor de jury, zo eindigt sylvia onderaan bij de laatste drie. Anna had een veel betere optie en ook Frans was zelf al niet tevreden met zijn eigen foto. Dat het nog steeds lastig is om de juiste foto te kiezen, dat bleek wel weer uit het feit dat er een potentiele 10 tussen had gezeten. Ik snap de keuze van Niek, maar degene waarbij hij een lampje als maan gebruikte, waren echt gewoon beter. Gemiddeld genomen is Niek ook deze week weer de weekwinnaar en gaat uiteindelijk de keuze voor de laatste plek tussen Frans en Sylvia.

Alhoewel ze vorige week nog de winnaar was en ze dus zeker enorm veel potentie heeft, heeft ze deze week echt niet alles er uit gehaald wat er in zit. Voor haar houdt het dan ook op na deze week en moet ze helaas het strijdtoneel verlaten. Maar dat is het spelletje en ik moet eerlijk zeggen, dat ik de meeste andere kandidaten net wat leuker en beter vindt. Benieuwd hoe de rest het er volgende week vanaf gaat brengen.

Meepraten en je eigen perfecte plaatjes delen? Word lid van onze Facebook-groep!