Echtelijke post: De dorpsgek trouwt met een prins zonder paard
Bron: RTL

Echtelijke post: De dorpsgek trouwt met een prins zonder paard

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Malou en Sarath,

Met een boek gaan we dit seizoen beginnen. Een boek vol liefde en ik kan jullie al vertellen dat jullie er in staan lieve Malou en Sarath, alleen weten jullie het nog niet op het moment dat Carlo ons, jullie fans, het boek laat zien.

Jij Malou denkt, net als Sarath, dat jullie voor een laatste testdag zijn uitgenodigd, maar niets is minder waar. Jullie gaan trouwen...en dat mét elkaar! Jij Malou staat bekend als de zelf benoemde dorpsgek. Gelukkig heb je je die titel zelf toebedeeld. Ik zie een energie-bom en ik word super blij van je vrolijke koppie en je bak met energie.

Als Carlo je het goede nieuws vertelt dat je gaat trouwen, ga je hélemaal uit je postzegel en je hoeft geen expert te zijn om te zien van wie je je energie hebt. Mama Cisca staat luidruchtig aan je zijde. Je aanstaande is Sarath en hij heeft al een vrouw in zijn leven. Dus die dame, genaamd ‘Janneke’ zul je op de koop toe moeten nemen. Gelukkig is het een konijn.

Ik zie je daar zo staan Sarath en ik zie een super positieve vent. Man man man wat heb jij al een verliezen geleden in je leven en wat ga je er goed mee om. Je sociale leven varieert van prins carnaval tot kerst-elf en alles wat daar tussenin ligt. Jouw aanstaande is minstens nét zo’n feestbeest.

Malou, ik geloof dat je moeder wel blij is dat je gaat trouwen, want jij belt haar wel héél erg veel. Dan heeft zij ook een keer rust en is ze dáár van af. Je moeder is wel érg aanwezig en steekt haar mening niet onder stoelen of banken tijdens het uitzoeken van je jurk en ik vraag me af of ze in de aanloop naar jullie huwelijk niet beter preventief een paar ‘pammetjes’ kan nemen.

Jij Sarath, bent echt wel een pretletter. Hoe verzin je het om te gaan oefenen hoe je een bruidstaart naar binnen werkt. Je vriendengroep is met uitzondering van een enkeling geselecteerd op ‘haardos’ of beter gezegd géén haar. Daarvoor hoeft Malou haar krultang in ieder geval niet mee te nemen naar de zonnige huwelijksreis. Althans we gaan er even van uit dat het een romantisch zonnig oord gaat worden.

Het eerste wat me opvalt bij het passen van je trouwpak is dat dit pak niet van ‘Jac’ is. Zaten die pakken van ‘Jac’ dan tóch te strak? Van Malou krijg je een geborduurde zakdoek. Dit wordt ‘old-school-love’ met een pruttelende start in je oldtimer. (Niet je ‘trekker’ pakken voor de eerste rit Sarath!)

Pim is jullie (nieuwe) BABS en die heeft er zin in. Hij knijpt de hand van Carlo bijna fijn. Jullie familie en vrienden druppelen langzaam binnen bij ‘Buitenplaats Sparrendaal’ en jullie staan alle twee te klotsen in jullie ondergoed. Mijn eerste indruk is dat jij Malou wel een stukje groter bent dan Sarath.

Over de breedte heb ik het maar even niet, maar jij bent er trots op en blij mee, dus lekker boeiend dat maatje meer! Veel vrouwen kunnen een voorbeeld nemen aan  jouw zelfvertrouwen. Gewoon lekker dat aandoen waar je zin in hebt ondanks dat je geen maatje 36 hebt! Super fijn om te zien hoe onbevangen jij bent. Verander dat vooral niet!

Sarath neem even wat advies aan van deze al 27 jaar getrouwde schrijfster van jullie brief. Loop niet te hard van stapel, want als ik je vrienden mag geloven, word jij al verliefd voordat  Malou haar naam heeft genoemd. Je snelheid zou Malou wel eens kunnen benauwen. Gelukkig ken je je valkuil, dus dat moet goed komen.

En dan is het zover, jullie gaan bijna richting altaar om ‘JA’ te zeggen. Je brillenglazen zijn beslagen Malou en dat zegt óf iets over de temperatuur in de trouwzaal of over de luchtvochtigheid op je wangen. Je moeder heeft al een bepaalde indruk achter gelaten bij de ‘koude kant’ en ze heeft ook al een mening gevormd over jou Sarath. Ik hoop dat ze er naast zit en dat het geen probleem is dat je niet groot en breed bent. Volgens mij ben je lief en zorgzaam en dat is belangrijker dan de lengte....zeg maar.

In de trouwzaal is heel goed te zien hoe mensen een vooroordeel hebben en dat uiten. Ik weet niet meer of het nou een vriendin van je is Sarath, maar ze zit aan jouw kant, op de voorste rij en dan helemaal links, naast haar partner (vermoed ik). Ze ziet de mama van Milou binnenkomen, die gelukkig een halve meter van haar haren heeft afgeknipt en een permanentje heeft aangelegd, en ik vraag me meteen af wat de dame op links denkt. Haar blikken zeggen in ieder geval genoeg. (Ga maar terug kijken om te zien wat ik bedoel)

Voor jullie is het meteen een klik en de blijdschap spat er van af. De BABS kan nog wel even gaan zitten, want jullie delen meteen jullie feestgedrag. Neem maar een kopje thee BABS Pim, want dit gaat nog wel even duren.

Lieve groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!