Echtelijke post: Jantine weet het zeker, hier komen mooie kindjes van!
Bron: RTL

Echtelijke post: Jantine weet het zeker, hier komen mooie kindjes van!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Jantine en Jeppe,

Testdag 4 blijkt geen testdag te zijn en jouw verwachting Jeppe is, dat je er niet bij zit. FOUT! Je zit er bij en je gaat trouwen met Jantine die door haar gegil bijna de beveiliging van Schiphol aan het werk krijgt. Je huis Jeppe, dat is nog wel een dingetje, want het is een bouwval, maar de reden waarom je daar bent gaan wonen zegt heel veel over je. Je wilt in de buurt zijn van je zieke vader en er voor hem zijn als dat nodig is.

Jij Jantine lijkt mij een zachte lieve vrouw en net als Jeppe, ga jij je trouwjurk uitzoeken. Nou ja... Jeppe zijn pak dan hé. Zou wat zijn als hij ook in een trouwjurk zou verschijnen, alhoewel tegenwoordig kan alles.

Jullie hebben je outfits uitgekozen, de kleur ‘blauw’ schijnt voor mannen toch wel erg in trek te zijn dus daar kan het niet meer aan liggen. Jouw cadeau voor Jeppe is wel héél erg origineel Jantine. Een teddybeer met een opname van je stem. Super leuk. Ook de kinderfoto van jou Jeppe slaat goed aan. Zó goed dat Jantine al beeld heeft hoe mooi jullie kinderen gaan worden. Beetje rustig Jantine.

Als rasechte Tukker hou ik van je accent Jeppe en het woordje ‘ja’ zeg je wel heel erg vaak. Ja... dat dus... ja. Van de buitenkant lijk je vol zelfvertrouwen, maar je angst is ‘vindt ze me wel stoer genoeg’. Tja... dat is de vraag! Maat troost je Jeppe, Jantine is als de dood dat ze gaat vallen over haar jurk. Ze heeft er inmiddels zweterige klap-oksels van gekregen.

Ik schrik wel even van de dikke kogelvrije zwarte kousen van je moeder Jeppe. Had je haar niet even van advies kunnen voorzien? Want die kunnen echt niet meer. Maar ach....als de moeder van een andere bruid op knalrode Croqs kan lopen op het huwelijksfeest, dan kunnen deze jaren 40 schoenen ook wel. Misschien dat Jantine een keer met je moeder kan gaan shoppen in Markelo.

De opa van diegene die géén trouwjurk aan heeft, jouw opa dus Jeppe, is een echte gangmaker. Hij kletst er lekker op los met de vriendinnen van Jantine. Wat een heerlijke man!

Lieve Jantine, ik hoop dat je mét jurk bij het altaar verschijnt, want je vader is nogal nerveus. Hij heeft al een paar keer op je jurk gestaan tijdens het ‘oefenen’ en ook het koffie inschenken gaat alles behalve vlekkeloos. Hij maakt er een compleet ‘koffie-bad’ van. Van je schoonfamilie krijg je het advies, om vooral door de ‘branie’ van Jeppe heen te kijken. Dat belooft vuurwerk waar ik nu nog geen beeld bij heb als ik Jeppe zie en hoor. Het zullen de zenuwen zijn. 

Carlo wordt zo ongeveer de trappen opgeduwd door je zus Marloes die denkt dat je aanstaande Jeppe uit Friesland komt aan zijn accent te horen. Laat de Tukkers het niet horen! Mama Jeppe vindt het wel lekker bekken “Jeppe en Jantine’ en ik zeg: “kom maar door met dat ‘JA-woord”. Jeppe is in ieder geval door je zus goedgekeurd en als Jantine hem niet wil mag ze wel met haar mee in de camper!

En dan mag jij kennismaken met de zus van Jeppe. Ze heet Mirthe en ze is écht heel erg onder de indruk van je. Ze stelt zich meteen aan je voor als ‘de nieuwe schoonzus’. Aangezien Jeppe zijn hondje Senna mee heeft genomen, wil Mirthe wel weten of jij ook van dieren houdt. Gelukkig wel dus en nu is de vraag of je op een boerderij (in Friesland) terecht komt. Ook je moeder denkt namelijk dat Jeppe uit Friesland komt. FOEI!!

Langzaam druppelen de families, vrienden én uiteraard de experts de trouwzaal binnen. Met je handjes op je rug loop je binnen Jeppe en wat bén je nerveus. Je ouders hebben je goed opgevoed want je stelt je meteen voor aan je schoonmoeder. Doe je goed! 

Als jij dan eindelijk in je prachtige jurk binnen mag komen, komt er een grijns van oor tot oor op het gezicht van Jeppe. Jij laat er geen gras over groeien en voordat jullie ‘JA’ hebben gezegd, begin je al over de mooie baby’s die jullie gaan maken. RUSTIG!!!! Ik ga helemaal stuk.

Jullie hebben de (in mijn ogen) de aller- allerleukste BABS. Ze is altijd zo lekker spontaan. Soraya de Bakker heet ze en als ik ooit nog eens zou trouwen (nee, dat ga ik niet doen en zéker niet via MAFS) dan zou ik háár als BABS willen.

Gelukkig ben je niet vegetarisch Jantine, want Jeppe houdt ook van vlees, net als jij. Hij maakt nog net geen vreugdedansje. Een minpuntje vind je wel dat hond Senna af en toe in bed slaap, want dat vind jij ronduit smerig op z’n zachts gezegd. Doei doei Senna!

Lieve Jeppe...Ik heb het aantal keren dat je ‘JAH’ zei niet geteld, maar het was héél erg vaak. Ik denk dat je goed geoefend hebt op je ‘JA-woord’ en daar is hij dan eindelijk ‘JA-IK-WIL’ en met die woorden in het kwadraat zijn jullie getrouwd.

De BABS moet nog wél even met 2 wijsvingers een gebaar maken dat er gezoend mag worden en dat laten jullie je geen twee keer zeggen! Op naar een lang en liefdevol huwelijk met véél blonde kindjes!

Lieve vruchtbare groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!