Echtelijke post: Kleren maken de man, tóch?
Bron: RTL

Echtelijke post: Kleren maken de man, tóch?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Anneke en Dirk,

Vertel eens Anneke, wat is er mis met een leeftijd van 60 jaar? Waarom daar zo moeilijk over doen? Je valt op foute mannen die je keer op keer kwetsen en daar word je verdrietig van. Ze zijn goed gekleed, vlotte babbel mooie auto enz enz. en ik hoop dat de man ‘van de wetenschap’ in dat plaatje past.

Dat is namelijk Dirk, 67 jaar en ik hoop niet dat daar het gesodemieter al begint. Verder heeft hij, jawel, een vlotte babbel en gaat hij, jawel, goed gekleed door het leven, althans dat vindt hij zelf. Ik ben een compleet andere mening toegedaan, maar smaken verschillen gelukkig. Anders liepen alle mannen met gebloemde schoenen en braderie overhemden over straat.

Die Dirk van jou heeft alles voor elkaar zegt hij zelf. Hij is IN HET BEZIT van 3 zoons en een dochter en 6 kleinkinderen. Nou dat maakt jou een perfecte oma Anneke. Niets meer aan doen.

Vertel eens Dirk, na je huwelijk, wat er uit zag zoals huwelijken er vroeger uit zagen (ja ja ik weet het, ze zijn er nog steeds, zij blijft thuis en hij gaat werken), wat heb je toen precies gedaan? Ben je een soort van ‘self-made-haptonoom’ geworden? Ik luister naar een man die zijn tekortkomingen tijdens zijn vorige huwelijk (h)erkent maar vraag me af of het therapeutische gebrabbel niet met name uit een boekje komt. Iets van de NHA of zo.

De kleding die je uitzoekt en die ik omschrijf als ‘braderie-look’ mag dan een aardige duit kosten, maar een béétje variatie zou niet gek zijn. Het behang van de paskamer is exact hetzelfde als het bloemetjes motief van je blouse. Wat heb je gezegd ‘Doe maar van elke kleur bloem een overhemd’ en 'mag ik de passende schoenen er ook bij?'

Zijn die constante tranen van je écht Dirk, of stonden die aangegeven bij de hoofdstukken in je studieboeken. Iets geeft me een ongemakkelijk gevoel als ik naar je kijk en vooral naar je luister. Met name het woordje ‘laif’ is erg storend en je bedoelt waarschijnlijk ‘lijf’ of stond het verkeerd gespeld in de boeken?

Ik kan het ook even niet nalaten om het over jouw keuze te hebben Anneke. Zestig zijn is hélemaal prima. Ik ga ook behoorlijk die kant op en natuurlijk is het oké om schijt aan de wereld te hebben en dat aan te doen wat je leuk vindt. Dat doet je nieuwe echtgenoot tenslotte ook. Maar sommige dingen vind ik echt een ‘no go’.

Dat je in het wit wilt trouwen, daar kan ik best nog inkomen. In 2024 zijn we wel klaar met ‘maagdelijk wit’ en het bewijs dat dit voor jou niet opgaat is er met je tweeling van 32. Maar een riante bilspleet op je rug, zoals je vriendin het noemt, dat ziet er gewoon écht niet uit. Als die jurk uitgaat, dan zak je als een plumpudding in elkaar. Zelf zou ik hebben gekozen voor iets meer mouw. De kreet ‘less is more’ gaat in dit geval niet op. Als ik je een advies mag geven, zwaai alsjeblieft je gasten na het huwelijksfeest niet té enthousiast uit, oké?

Ik heb jullie opnames diverse keren terug gekeken en geprobeerd er een romantische brief van te maken en ik moet bekennen, dat het me NIET gelukt is. Jouw uitspraak ‘Het LAIF is je huis en de meeste mensen zitten altijd op zolder en niet in de woonkamer’, die deed bij mij de deur dicht. Ik trek me even terug richting zolder om het een en ander te verwerken.

Het zal mij benieuwen hoe jullie huwelijk verloopt en met name hoe lang dit stand houdt. Ik hoop voor jullie dat ik er heel erg naast zit en wens jullie dan ook oprecht alle geluk van de wereld....en Dirk.... goed luisteren naar je LAIF!

Lieve groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!