Echtelijke post: Een mening hebben mág, maar respect siert de mens
Bron: RTL

Echtelijke post: Een mening hebben mág, maar respect siert de mens

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Beste Anneke,

Nu ik een flink aantal afleveringen heb gezien van dit seizoen, val ik van de ene verbazing in de andere. Ik begin deze brief heel bewust met ‘beste’ en niet met ‘lieve’ ondanks dat het liefdevolle brieven zijn die ik (over het algemeen) schrijf.

Ik ben niet je allergrootste fan en heb ook al zo her en der mijn mening geuit over je, maar ik heb wel altijd geprobeerd om dit met een knipoog en een zak zout te doen, maar wat ik nu zie gebeuren op social media gaat alle perken te buiten.

Ook ik heb een mening over je trouwjurk, je wenkies, je kleding en uiteraard je gedrag richting Dirk en een mening hebben is echt hélemaal oké. Hem verkondigen, daar is ook helemaal niets mis mee, maar de manier waarop, dát is een ander verhaal. 

Sinds de komst van social media zijn de normen en waarden van mensen écht wel veranderd. Het lijkt tegenwoordig normaal te zijn, om liefst in de anonimiteit, iemand naar de slachtbank te leiden. Heb je twee keer dezelfde blouse aan tijdens het programma, dan vindt heel internettend Nederland daar iets van. Ik ook overigens als je steeds roept dat je van chique kleding houdt en daar veel aandacht voor hebt. Dan kun je er op wachten dat mensen er iets van vinden.

Je gedrag tegen Dirk vind ik ook absoluut niet door de beugel kunnen. Die man wordt óók naar de slachtbank gevoerd en dan door jou, maar we weten ook allemaal dat het een kwestie van ‘kunstig knippen en plakken’ is om de beste beelden voor onze ‘Guilty  pleasure’ samen te vatten.

Ik had ook graag een stukje van die (waarschijnlijk) 90% van de échte Anneke willen zien, wat niet wegneemt dat ik vind dat je écht wel iets moet doen aan je wenkies, maar als jij er tevreden mee bent zou ik zeggen ‘lekker zo laten’.

Dat geldt ook voor je (te) korte jurkjes. Maar dat is mijn mening en die mag ik gewoon geven, toch? Ik hoef er niet mee te lopen. Ik hoop oprecht dat je geen ‘blijvende schade’ zult overhouden aan al die ongezouten en vaak ongepaste reacties op social media.

Je zult inmiddels lang en breed terug zijn in Emmer-Compas(cuum) en ik ken het dorp enigszins, want ik woon er zo ongeveer om de hoek. Het is een kleine gemeenschap en ik hoop dat ze je daar goed opgevangen hebben en dat mensen daar niet ook ‘die ene bepaalde mening’ over je hebben gevormd.

Ik vraag me met enige regelmaat af, wat het met je twee (volwassen) jongens doet, die ongetwijfeld ook alle reacties op social media onder ogen krijgen. Natuurlijk weet je best dat je vol in the picture bent als je aan zo’n programma mee doet, maar ik kan me niet voorstellen dat je híer op voorbereid was!

En dan even een verzoek van mijn kant aan alle re(a)geerders van het platform op Facebook. Heb gerust je mening over Anneke en de andere deelnemers, maar doe dat met respect. Ook in 2024 is er niets mis mee dat je gewoon normen en waarden hebt. Voor Anneke is er nog een leven ná MAFS wat ook zonder Dirk gewoon doorgaat want dat dit de ‘mis-match’ van de eeuw is, dat moge duidelijk zijn.

Als je nou gaat reageren op Facebook of waar dan ook, lees dan je reactie even terug en vraag jezelf af wat je ervan zou vinden als jij zou worden vernoemd naar een geslachtsdeel of enge ziekte. En nee ik weet het... Anneke en Dirk hebben zichzelf opgegeven, maar dat geeft niemand het recht om zó met ze om te gaan. 

Voor het geval jullie mij nu in stukjes willen hakken op social media, ga vooral je gang, maar doe het met liefde. Ik kan het hebben :-) 

Jou beste Anneke wens ik een rustig leven en ik hoop van harte dat je de ware liefde nog tegenkomt, want op elk potje past een dekseltje!

Lieve groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!