Echtelijke post: Groen en geel over de rand van de boot, dat wordt géén kusje Jeppe
Bron: RTL

Echtelijke post: Groen en geel over de rand van de boot, dat wordt géén kusje Jeppe

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Jantine en Jeppe,

Jullie zijn elkaar goed aan het leren kennen op Madeira en je enthousiasme spat ervan af Jeppe. Van Jantine hoeft het geklep van je niet zo veel en ook niet te vaak en vooral niet te hard. Hint...hint, hint, hint!

Gelukkig kunnen jullie er goed over praten dat Jeppe wel héél veel praat en jij kunt dat accepteren Jeppe, zo kom je niet in de irritatie-zone. Goed hoor! Gewoon blijven praten en naar elkaar luisteren. Ook als je samen in de auto zit Jeppe. Als je vrouw zegt ‘naar rechts’, dan gá je gewoon naar rechts en rij je niet rechtdoor. 

Maar nee, jij zet de auto gewoon stil midden op straat, een toeterende bus achter je en een vrouw naast je die gierend van het lachen bijna van haar stoel afglijdt. Je rechts-links gevoel is hilarisch Jeppe. In een houten sinaasappelkist gaan jullie de berg af en met de opmerking ‘hoppa het gas erop’ heb je meteen een vrouw naast je die je knie vastpakt.

Samen uit eten is ook wel een onderwerp van gesprek. Zoek maar eens een menukaart uit waar iets op staat wat jullie alle twee lekker vinden. Heel tactisch verwoord Jeppe ‘vis is wel een dingetje voor je’. Nee hoor ik vind het gewoon VIES! Duidelijk. niets meer aan toe te voegen.

En dan word je bijna 30 Jeppe en wat heb je op je verlanglijstje staan... een WORST! Gelukkig leg je het uit. Gewoon alles wat eetbaar is vind je prima. Aan decoratie heb je thuis ook niets. Volgens je moeder heb je een Marokkaans huishuiden (mag ik dit nog zeggen tegenwoordig?) Dus alles van decoratie is ook welkom.

Jullie kletsen er vrolijk op los tijdens het eten en al snel gaat het de diepte in. Het onderwerp is ‘kinderen’. Tja wanneer begin je er aan? Jij bent daar nog niet direct mee bezig Jeppe, want de basis moet gewoon goed zijn. Ja maar wanneer is die basis goed? Jullie zijn tenslotte ook zo maar getrouwd zonder basis. Een basis van 6 maanden is dat genoeg Jantine? Jij stelt de vraag aan Jeppe maar ik zou de datum over een half jaar nog maar niet in mijn agenda zetten.

Maak eerst maar eens kennis met de vrienden van Jantine want volgens mij is haar netwerk aan sociale contacten iets groter dan de jouwe Jeppe. En nee....dat is geen zwakte zoals je het zelf noemt. Dingen zijn nou eenmaal zo zoals ze zijn. Dat hakt er best wel in bij je Jantine dat je soms eenzaam bent Jeppe, dus neem je man op sleeptouw en ga met hem op pad.

Je hebt inmiddels gemerkt dat het water niet Jeppe zijn ding is. Je begint op de jou gebruikelijke ‘te’ enthousiaste manier aan de boottocht in de hoop dat jullie dolfijnen zien. Helaas is het enige wat jij ziet, het oppervlakte van de zee. De toplaag van het water krijgt een wat ‘mosterd gele’ schuimkop, want je ziet groen en geel Jeppe en alles wat er in je maag zat, zit na afloop van de boottocht niet meer in je maag.

Jullie zijn in mijn ogen een open en eerlijk stel en volgens mij is ook alles bespreekbaar en nog veel belangrijker, jullie kunnen elkaar de ruimte geven zonder dat de ander zich beledigd voelt. Ook (ver)oordelen jullie niet en laat je elkaar in de waarde. Daar kunnen andere kandidaten een voorbeeld aan nemen. 

‘s Avonds is je maag weer tot rust gekomen en kun jij wel een lading traditionele ‘Poncha’ aan en in je enthousiasme bestel je alle vier de variaties van de ‘Poncha’ en hij is potent. Mooi gesproken Jeppe. Potente Poncha. Gewoon pure alcohol en dat 4 glazen vol. Jullie worden er lekker loslippig van en een beetje teut lopen jullie weer richting hotel. 

Ik hoop echt zó dat jullie elkaar lekker blijven ontdekken en dat jullie ‘huisje, boompje, beestje’ gauw de werkelijkheid gaat worden. Die kinderen zijn er nog niet over 6 maanden, dat is theoretisch gezien onmogelijk Jantine, maar er mag geoefend worden.

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!