Echtelijke post: Waar zit het knopje van de ontdooistand?
Bron: RTL

Echtelijke post: Waar zit het knopje van de ontdooistand?

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Lieve Suzanne en Bastiaan,

Ik zit nu toch echt al een aantal afleveringen te bekijken en jullie komen gewoon niet van de grond. Jij Suzanne vindt Bastiaan qua looks niet aantrekkelijk maar qua omgang vind je hem wel oké. Van de andere kant zeg je dat je het een beetje beu bent dat hij je in alles volgt. Alles wat jij voorstelt is goed. Alles wat jij leuk en lekker vindt, dat vindt Bastiaan ook goed. Een beetje tegengas zou wel fijn zijn.

Het blijft allemaal zó ontzettend op de vlakte. Zelfs een ‘friendzone’ voel ik niet. Bastiaan je probeert het allemaal zó perfect te doen voor Suzanne dat je wel heel erg beleefd blijft. Je hoeft niet overal toestemming voor te vragen. Je mag gewoon bestellen voor Suzanne zonder haar daar om toestemming voor te vragen.

Ik kan me vergissen, maar ik krijg de indruk dat Suzanne jou érg onzeker maakt. Ze houdt de boot behoorlijk af terwijl jij toch echt wel van de aanrakingen bent. Nou dat kun je bij Suzanne wel op je buik schijven. Ook die kus, gewoon op de wang, vind Suzanne namelijk erg ongemakkelijk.

Nondeju Suzanne, hoe wil je óóit dichter tot Bastiaan komen als hij op een meter afstand moet blijven. Jullie praten er wel over en Bastiaan legt het hel duidelijk uit, maar jij bent niet zo aanhalerig. Je vindt gelukkig wel alles ‘interessant’ wat Bastiaan zegt, maar dat is in mijn ogen ook alleen maar voor de schijn. Het voelt voor mij als een opgevoerd toneelstuk waar ik naar zit te kijken.

Je doet erg zelfverzekerd Suzanne, maar volgens mij ben je dat hélemaal niet. Misschien in je dagelijkse leven wel, maar hier in het programma zeker niet. Ook jij Bastiaan gedraagt je erg onzeker, maar het is duidelijk een ‘actie-reactie’ gebeuren hier en waar geen actie is, heb je ook geen reactie. Daar hoef je geen expert voor te zijn. Ik vraag me dan ook af op welke raakvlakken ze jullie aan elkaar hebben gekoppeld.

Ook de date naar de olijfolie-farm laat het vuurtje niet aanwakkeren. Je Ibiza gewaad is kleurrijk Suzanne, maar dat is ook het enige met wat kleur. Dan gaat het gesprek ook nog eens over banken en de medewerkers van een bank. Heel slim Bastiaan, serieus heel erg slim (not) om te zeggen dat jij niet van mensen houdt die bij een bank werken. 

Suzanne kan de humor niet waarderen. Heb je überhaupt wel gevoel voor humor Suzanne? Ik vind je zó bloedserieus. Dat beeld wordt dan ook nog eens versterkt door de (in mijn ogen) tuttige kleding met al die roesjes en nog meer kant die, om het geheel zo preuts mogelijk te laten lijken, ook nog eens tot onder je oorlellen zijn dichtgeknoopt.

Ook flauwe mannengrappen als ‘virgin’ en ‘extravirgin’ worden niet gewaardeerd, dus Bastiaan, stoppen met lachen hoor! Misschien is een bezoek aan een klooster tijdens een volgende excursie een betere optie. Het gesprek met Patrick komt voor jullie alle twee op een goed moment. Nu nog het achterste van je tong laten zien Suzanne. Je kunt ook gewoon eerlijk tegen Bastiaan zijn en niet steeds opmerkingen maken dat hij best wel in het andere bed mag gaan slapen. Je vindt Bastiaan nu nog niet leuk genoeg maar als je hem niet in je ‘zone’ laat komen, gaat dat ook niet gebeuren. 

Het wordt weer een geforceerd gesprek over een jetski, samen op één jetski of toch ieders apart en na lang wikken en wegen wordt het één jetski. Zelfs op de jetski wordt Bastiaan ongemakkelijk en onzeker van je. Dat jij hem wel vast móet houden omdat je er anders achterwaarts af lazert is voor jou puur functioneel. Ik begin me af te vragen waar je ontdooistand zit. Gelukkig ligt het tempo laag op de jetski. Dat ding past zich gewoon aan jullie tempo aan.

Ik ben inmiddels op het punt aangekomen dat je in mijn allergie gaat zitten Suzanne. Bastiaan vind ik een lieverd en hij verdient duidelijkheid. Het getuigt al van lef dat hij je die ene kleine kus op je wang geeft. Een kleine kus waar jij je al ongemakkelijk bij voelt. Zelfs het náást je man zitten voelt ongemakkelijk. Dit moet wel een behoorlijke wending krijgen om het experiment nog te laten slagen.

Na een flink aantal keren gapen is het slimmer om mijn laptop af te sluiten en hetzelfde te doen met deze brief. Als we wat meer vuurwerk te zien krijgen, kom ik wel weer op de lijn.

Liefdevolle groet,

Sonja

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!